2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Ezüst Csangvonból

2018. szeptember 15. Szerző: Szele Tamás
Kérem, szépen, csendben, feltűnés nélkül, mondhatni úriemberhez méltó modorban, de újabb érmet hozott nekünk Péni István sportlövőnk, aki, ha jól számolom, csak nemzetközi versenyeken most harminckettedik alkalommal állhatott a dobogóra: most a dél-koreai Csangvonban szerzett ezüstöt, és mondhatjuk, hogy gyönyörűen csillog!

 

Péni István bizony ezüstérmet nyert, méghozzá a férfi nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő-világbajnokság pénteki zárónapján.

Az UTE 21 éves sportolója az olimpia műsorán nem szereplő számot - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - 1169 körrel zárta, s a győztes finn Aleksi Leppától három körrel lemaradva lett második.

A 120 lövés során Péni a térdelő, majd a fekvő testhelyzetű 40-40 lövéses szakaszban is elmaradt finn vetélytársától, de több más lövőtől is a mezőnyben. Leppa 80 sorozatot követően hét körrel előzte meg őt. Állóban aztán - ahogy egy hete az 50 méteres összetett számban is - a mezőny legjobbja volt az újpestiek sportolója, amivel Leppán kívül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította.

A 300 méteres viadalon Sidi Péter 1154 körrel a 14. helyen végzett a 37 fős mezőnyben.

A tavaly légpuskában a világkupa-döntőben győztes Péni karrierje első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg, egyúttal a csangvoni magyar csapat egyetlen felnőtt dobogós helyét érte el. Az olimpiai számok közül a kisöbű összetettben kilencedik, míg légpuskában a 12. helyen végzett a világbajnokságon.

Korábban a junioroknál Pekler Zalán kisöbű szabadpuska összetettben és fekvőben is ezüstérmet nyert. Előbbi számban a magyar csapat harmadik lett, csakúgy mint a junior lány csapat sportpisztolyban.

Olimpiai kvótát nem szerzett magyar sportoló a dél-koreai vb-n.

A világbajnokság utolsó fináléját férfi skeetben rendezték. A versenyt, egészen elképesztő teljesítménnyel, az amerikai Vincent Hancock nyerte meg, aki az alapversenyben mind a 125 korongot eltalálta, majd a fináléban 60-ból 59-et.

Köszönjük – és várjuk a további érmeket, bár Péni sporttárs lassan már ékszerészboltot nyithatna. Az biztos, hogy a nemesfém beszerzésével nem lenne gondja.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook