2019. január 16. - Gusztáv

Ezüstök Düsseldorfban

2018. február 25. Szerző: Szele Tamás
Hölgyeim és uraim, megdöbbentő felfedezésről kell beszámolnom, mely alapjaiban fogja megrázni a sportvilágot: Phjongcshangon kívül is van élet. Mi több: a mai záróünnepség után leginkább máshol lesz – gyönyörűek voltak a téli olimpiai játékok, de a világ megy tovább és a magyar sportolók is szorgosan gyűjtögetik az érmeket világszerte. Most éppen a cselgáncsozó hölgyek, Düsseldorfban.

 

Hogy pontosan és tárgyilagosan számoljunk be az eseményekről: a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva és az 57 kilós Karakas Hedvig ezüstérmet nyert a cselgáncs világkupa-sorozat düsseldorfi Grand Slam-versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 31 éves, olimpiai harmadik Csernoviczki francia és holland ellenfelét is ipponnal verte az előcsatározások során, majd az elődöntőben ugyancsak nem küzdötte végig a meccsét a pánamerikai ezüstérmes mexikói Edna Carrillo ellen. A fináléban a tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka az ukrán Darija Bilogyiddal szállt szembe, akitől kikapott tavaly a varsói Eb elődöntőjében, és aki utána 16 évesen Európa-bajnok lett. Csernoviczkinek nem sikerült a visszavágás, mivel az eredménytelen négy percet követő hosszabbítás 31. másodpercében ellenfele egy belső combdobásra ippont kapott, és nyert.

A vb-harmadik Karakas román, bolgár és panamai rivális búcsúztatásával jutott a négy közé, ahol vazaarival bizonyult jobbnak az orosz Anasztaszja Konykinánál. A döntőben a brit Nekoda Smythe-Davisszel akaszkodott össze, akit legyőzött korábbi három találkozójukon. A negyedik csata egy-egy vazaarival jutott el a hosszabbításig, melyben 2:50 perc elteltével az ugyancsak vb-bronzérmes brit megkontrázott egy támadást, a földre vitte Karakast, és ipponnal győzött.

A háromnapos németországi viadalon 65 ország 444 dzsúdósa lép tatamira, magyar részről Csoknyai László (81 kg) és Cirjenics Miklós (100) lesz még érdekelt.

Köszönjük, hölgyeim, gyönyörű volt: nem olimpiai arany, de fontos állomás az ahhoz vezető úton.

Irány Tokió!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook