2018. november 21. - Olivér

Fedélzeti talajtorna

2016. május 31. Szerző: Szele Tamás
Mármost ez csak abból a szempontból sport, hogy edzi a testet és jókedvet ád, mármint annak a testét edzi, aki űzi és annak ád jókedvet, aki nézi. Műfajára nézve... mi is ez? Mondjuk moplis aerobic, ritmikus sporttakarítás, fedélzeti talajtorna, vagy mi.

A hölgyek mindig is kultiválták a testmozgást, hogy vigyázzanak a vonalaikra, és Isten tartsa meg jó szokásukat ezért, azonban vannak túlzások. Például ezen a videón azt láthatjuk, amint a jobb sorsra érdemes hölgynemű alany a padlósikálást köti össze a testedzéssel, ami voltaképpen praktikus gondolatnak tűnne, amennyiben ez akár padlósikálás, akár edzés kategóriájában bármiféle értékelhető eredménnyel járhatna, így viszont inkább komikus hatást kelt. Mintha a tornász épp reménytelen küzdelmet vívna egy láthatatlan tengeri szörnnyel, akit mosdatás útján akar átsegíteni az örök vadászmezőkre. 

De másra is emlékeztetnek a mozdulatok. Hol is láttam én ilyent...

Igen, mintha egy hajófedélzetet mosna fel.

Ez az, megvan.

Mint az Admiralitás feljegyzései írják, 1789. április 27-én a gonosz William Bligh kapitány a parancsnoksága alatt álló Bounty nevezetű szénszállító briggen a sorozatos fegyelemsértések miatt elrendelte, hogy a kilencfarkú macska bevetése helyett a legénység ezen a módon mossa fel a fedélzet minden egyes pontját. A zenét – elektromos eszközök híján – a szállásmester szolgáltatta, skót dudán. A következmények ismeretesek: másnap kitört a lázadás, harmadnap mentőcsónakba tették Blighot és híveit, akik aztán negyvenhét napig eveztek, míg eljutottak Timor szigetére. A lázadók Tahiti útba ejtésével a Pitcairn-szigetre költöztek, ahol is az éhínség miatt rövidesen lefogytak, annak dacára, hogy egymást is ették, jobb híján.

Tehát történelmileg bizonyított tény, hogy a takarítási talajtorna igenis fogyasztó terápia.

Mégsem ajánlanám: ugyanis csak lakatlan csendes-óceáni szigeteken biztos a hatása.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook