2019. június 16. - Jusztin

Fegyelmező eszközök

2018. augusztus 25. Szerző: Szele Tamás
Kérem, van, hogy az edző fegyelmezésre kényszerül, huncut, aki tagadja. Persze, nem a kiváló eredményeket produkáló magyar labdarúgásban fordul ez elő, nálunk a játékosok öntudata olyan fejlett, hogy nem is nagyon lehetne őket fenyíteni, ilyesmi csak a válságról válságra tántorgó német labdarúgásban eshet meg. Ott viszont ha büntetni kell: büntetnek.

 

De hogyan és hol? Például a Wolfsburgnál. Ebben az idényben. És nem akármi a büntetés: mosogatás, takarítás.

Bruno Labbadia vezetőedző szerdán közölte, hogy a pénzbírság mellett különleges fegyelmezési módokat vezetnek be a klubnál.

„Hatékony, ha a közös étkezés után a vétkes játékosok mosogatnak vagy takarítanak az egész csapat után. Esetleg segítenek a szertárosnak szétosztani a felszerelést az edzések előtt” – jelentette ki a tréner, aki februárban érkezett.

A Wolfsburgnál – amely osztályozóra kényszerült, úgy maradt az élvonalban – saját etikai kódexet dolgoztak ki. Erről Labbadia azt mondta:

„Játéktérnek nevezzük a szabályzatot. Ha valaki azon kívülre kerül, akkor kiesik. Elsősorban tiszteletről, fegyelemről és mobilhasználatról van szó” – tette hozzá.

A VfL Wolfsburg szombaton a vendég Schalke 04 ellen kezdi meg a Bundesliga 2018–2019-es szezonját.

Hát bizony, bizony, ez vérlázító, magyar játékossal meg sem lehetne tenni, mármint nem azért, mert a magyar játékos nem hibázik, vagy nem mobilozik, nem fegyelmezetlenkedik vagy nem tiszteletlen. Hanem azért, mert takarítás után már nem lenne abban az erőnléti állapotban, hogy részt vegyen az edzésen – illetve, edzés után már takarítani nem lenne képes, lássuk be, vagy-vagy. De fel is lázadna büszke önérzetében, ő erre nem volna hajlandó. Neki arany lába van, tessék arra vigyázni, de meg is látszik, hogy arany: nehéz megmozdítani, még szerencse, hogy a nemesfémek nem rozsdásodnak.

Meglátjuk, hogy a Wolfsburgnál beválik-e az új módszer – nálunk igény lenne rá, csak a bevezetése ütközne akadályokba.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook