2022. január 21. - Ágnes

Fej-fej mellett a Manchester City és az MTK Budapest

2018. október 31. Szerző: Rózsa Misi
A nemzetközi labdarúgás szakértői is kiemelt szerepet adnak annak, hogy melyik nemzetközi együttes, milyen arányban nevel utánpótlás korú versenyzőket és azokat mennyire igyekszik beépíteni a csapatába, mennyire igyekszik építkezni is rájuk, hiszen a világ futballját is ez viheti nem kis mértékben előre.

 

A CIES, azaz a Sporttudományok Nemzetközi Központja, évről évre közli a nemzetközi eredményességi táblázatot erről. Nincs abban, ebben az évben sem nagyobb meglepetés, hogy az élen a világ egyik legaktívabb utánpótlás nevelő műhelye az Ajax áll. 77 saját nevelésű versenyző szereplésével a bajnokságokban. Második helyen ebben az évben a Dynamo Kijev és a Partizán Belgrád áll 69-69 sportolóval.

Hatalmas sikernek mondható, hogy ebben az évben is bekerült a legjobbak közé magyar csapat is. És az sem mondható meglepetésnek, hogy idén is ez a csapat az MTK Budapest egyesülete lett. Ők a 33. helyen végeztek 32 sportoló szerepeltetésével. Itt holtversenyben állunk egy szinten a Manchester City csapatával, valamint a Heerenveen, Rennais Fc és Athletic Club Bilbao csapataival. Csak egyetlen helyezéssel és egyetlen versenyzővel végzett jobb helyen nálunk az Arsenal csapata. De nagyon nagynevű és jó lehetőségű csapatok tömegét tudtuk megelőzni.

Ezzel a mostani eredményével az MTK Budapest 9 helyet tudott előrelépni a legutóbbi eredményéhez képest, tehát a fejlődés iránya is egyértelműen pozitív esetében. Hogy mennyire természetes dolog az MTK Budapest számára a saját nevelésre való építkezés, azt jól mutatta utolsó bajnokijuk csapata is az Újpest ellen, ahol 10 saját nevelésű játékos lépett pályára a találkozó során. Az MTK Budapest az a csapat, amelyik a magyar bajnokság csapatai közül az egyik legkevesebb légióssal lép pályára mérkőzésről-mérkőzésre és rendre fiatal tehetségeknek ad bizonyítási és fejlődési lehetőséget.

Ehhez a szép teljesítményhez és nemzetközi elismeréshez, csak gratulálni lehet a fővárosi kék-fehéreknek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook