2018. június 25. - Vilmos

A Fekete-erdő mélyén

2017. június 2. Szerző: Rózsa Misi
Ahogy arról már lapunk beszámolt nem rég megjelent cikkében, a magyar serdülő és junior válogatott tagjaiból összerakott kis csapat, Németországba indult, megszállni azt és győzedelmesen hazatérni az ott megrendezett Fekete Erdő Kupáról.

 

Ez egy igen jelentősnek mondható nemzetközi torna. 8 ország vesz részt a küzdelmein, 300 versenyző fog megküzdeni a sikerért. A házigazda Németország mellett itt van Hollandia, Írország, Svájc, Horvátország, Csehország, Dánia és persze Magyarország. 2 ringben, négy napon keresztül folynak majd a csaták. Érdekessége a versenynek, hogy nálunk 13 éven aluli versenyzők, hivatalos versenyeken még nem indulhatnak, csak bemutató mérkőzéseken szerepelhetnek, a németeknél már a 11-12 éves korosztály is éles versenyen mérkőzhet meg egymással. Ők a serdülő 2-es korosztály néven indulhatnak. Mellette természetesen ringbe lépnek itt serdülők, juniorok és ifik is. Fiúk és lányok egyaránt mérkőzni fognak, de ahogy írtuk, itt most mi magyarok, csak fiúkkal képviseljük magunkat serdülő és junior korosztályban. 

Az első napon három magyar versenyző lépett a kötelek közé. 

Serdülő 54 kg-ban Nagy Dominik (ABC) ellenfele a rutinos cseh Kotlar Marek volt. Dominik számára a küzdelmüket az is nehezítette, hogy az ő megszokott versenysúlya 52 kg, de mivel itt ebben a súlycsoportban nem volt más nevező, kénytelenek voltak magasabb súlyban, 54 kg-ban indítani és, hogy így nyerni tudott 2-1re, az különösen szépen emeli a sikere fényét. 

Serdülő 59 kg-ban Samu Ferenc (PVS) ellenfele azonnal egy német lett elsőre, Akgöz Akif személyében. És hiába a hazai pálya, hiába a nagyobb közönség támogatás, a magyar fiú, nagyon fegyelmezett, határozott és kifejezetten technikás bunyóval egyhangú pontozással le tudta győzni ellenfelét. 

Junior 60 kg-ban Szöllősy Richárd (ESI) ellenfele szintén egy német volt, Karipidis Luan. Szöllősy végig nagyon határozottan irányította a mérkőzést és egy másodperc kétséget sem hagyott azzal kapcsolatban, hogy ő itt a jobb bunyós. A bírókat is meg tudta erről győzni és egyhangú pontozással tudott ő is győzni. 

Eddig minden rendben, a magyar csapat mérlege 100%-os, reménykedve várjuk a hasonlóan jó folytatást. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook