2019. január 16. - Gusztáv

Fekete hétfő

2018. március 27. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon erős a mezőny az U22-es ökölvívó Európa Bajnokságon, nagyon nehéz sikert elérni itt a magyar csapatnak, de bizakodtunk abban, hogy kijöhet egy bravúros teljesítmény valamelyik versenyzőnkből. Ezt a reményt szerencsére nem kell még feladnunk, de az biztos, hogy a hétfő az nem a mi napunk volt ezen a tornán sajna.

 

56 kg-ban Csóka Nándor ellenfele a török Kalkisim Unal volt. Csóka keményen próbált küzdeni, rutinos ellenfele ellen. Voltak is szép támadásai, lényegesen szorosabb volt ez a mérkőzés, mint amire lepontozták, ennek ellenére, sajnos el kell ismerni, hogy ezen a napon ellenfele jobb volt nála és megérdemelten nyert ellene megosztott pontozással. Nem sok kellett ahhoz, hogy itt fordított eredmény szülessen.

64 kg-ban Kovács Richárd ezúttal az örmény Guruli Lasha ellen vívott mérkőzést. Valami nagyon nem volt rendben, fejben Kovácsnál, mert ő annál sokkal többet tud, mint amit itt mutatott az összecsapásuk során. Sajnos egyhangú pontozásos vereségével, számára is véget ért a torna.

52 kg-ban Szaka Istvánnak nagyon nem volt szerencséje a sorsolással, mert azt az ukrán Bilostotskyi Rostislav-ot kapta ellenfélnek, akinek a tornagyőzelme se számítana nagy meglepetésnek. Szaka István nagyon jó versenyző, a jövő egyik komoly reménysége lehet a magyar ökölvívás számára, de ezen a mérkőzésen nem jött ki teljesen, ami benne van és sajnos jogosan hozták kii győztesnek egyhangú pontozás mellett az ellenfelét.

+91 kg-ban Berki Károly ellenfele a lengyel Bodzioch Kamil volt. Nem rutintalan a lengyel fiú, de egyértelműen a verhető kategóriát kellett volna Berki számára jelentenie, de sajnos Berki nem igen tudta felvenni vele a ritmust, nem találta a lengyel srác ellen meg a megfelelő taktikát sem, így egyhangú pontozás mellett, nagy bánatunkra ő is búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

Fekete hétfő lett így a napból, magyar szempontból. Sajnos négy mérkőzésből négy vereséggel zártuk a napot, így eddig nem nyert még az U22-es EB során mérkőzést magyar versenyző. Igaz, ehhez azért hozzá kell tegyük, hogy az első napon Kozák László megnyerte a mérkőzését, csak a bírók látták ezt máshogy. Nagyon rosszul indul nekünk Romániában a tánc, reméljük a folytatás már fényesebbre sikeredik.

A harmadik napon két magyar fiúért szoríthatunk, 75 kg-ban Cservenka Róbert lép majd szorítóba, 81- kg-ban Lukácsy Bence. Hát valljuk meg, az ukrán és török ellenfél ellen, egyik fiúnak se lesz majd könnyű dolga.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook