2018. június 23. - Zoltán

A férfiak is megcsinálták

2017. július 23. Szerző: Rózsa Misi
A Vízilabda VB-n a nők esetében is nagyon szép eredmény volt, hogy sikerült megszerezniük veretlenül a csoportelsőséget. A férfiaknak ugyanezt elérni már lényegesen nehezebb feladat volt, de lelőve a poént előre boldogan ordítjuk el, hogy: MEGCSINÁLTÁK!

 

Az utolsó csoportmérkőzésen Franciaország volt az ellenfelünk. Hogy győzni kell ellenük, az egyértelmű volt, de itt nagyon fontos volt az is, hogy ezt jelentős gólkülönbség mellett érjük el. Tudták ezt a fiúk, így már az elején belehúztak rendesen. Az első negyedet 6-1-re nyertük meg. Kicsit melegedni kezdett a pite, amikor a második negyedet 3-2-re a franciák nyerték meg. Aztán a harmadik negyedet mi hoztuk 3-1-re, és az utolsó negyedet, hogy csak 2-2-re hoztuk már az is elég volt a sikerhez. Hiszen a 13-7-es győzelmünk, a gólarány elég volt ahhoz, hogy a csoport első helyén tudjunk végezni.

A csoport másik mérkőzését az olaszok az ausztrálok ellen vetették medencébe magukat. Az első negyedet 5-2-re nyerték, a másodikban már 3-0- lett a vége nekik. A harmadik negyedben 3-2-re az ausztrálok voltak a jobbak, majd az utolsó negyedben megint 3-0-ra az olaszok mentek.

Az A csoportban közben Montenegró az utolsó csoportmeccsét a kazahok ellen játszotta és a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy 13-5-re nyerni tudtak.

A csoport másik mérkőzésén Brazília és Kanada egy nagyon küzdelmes, nagyon szoros, de elég gyenge mérkőzésen 6-6-os döntetlent játszott.

A C csoportban, ahogy azt várni is lehetett, Szerbia megverte Görögország válogatottját 11-6 arányban.

A másik mérkőzésen Spanyolország szintén a papírformának megfelelően kiadósan elverte Dél-Afrikát, ott 16-4 lett a vége.

A D csoportban az USA, igen érdekes és jó mérkőzésen 14-11-re megverte Oroszországot.

A másik meccsen sem borult a papírforma, hiszen a horvátok 16-6-al léptek túl Japán csapatán.

Az A csoport végeredménye: Montenegró, Brazília, Kazahsztán, Kanada.

A B csoport végeredménye: Magyarország, Olaszország, Ausztrália, Franciaország

A C csoport végeredménye: Szerbia, Görögország, Spanyolország, Dél-Afrika

A D csoport végeredménye : Horvátország, Oroszország, Japán, USA

Magyarország ott van tehát a csoportelsősége által a negyeddöntőben, ez már biztos. Mellette ezt mondhatjuk Jugoszlávia érte még el, hiszen a szerbek, horvátok, montenegróiak jutottak el azonnal ide.

Hogy kik csatlakozhatnak majd még hozzájuk, azt a :

Görögország – Japán

Spanyolország – Oroszország

Brazília – Ausztrália

Kazahsztán – Olaszország

mérkőzések fogják majd eldönteni. A Spanyolország – Oroszország mérkőzés győztese lesz majd a negyeddöntőben a magyarok következő ellenfele. Nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy meg legyen a végére a magyar-szerb álomdöntő, igaz ahhoz majd vélhetőleg az elődöntőben még Montenegrót is le kell majd győznünk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook