2019. január 16. - Gusztáv

Férfias vétkesek

2018. március 30. Szerző: Szele Tamás
Hazatért Ausztráliába a három csalással vádolt válogatott krikettjátékos, haza bizony, szembenézni tettük következményeivel. Az világos, hogy az egy évre eltiltott Steve Smith a továbbiakban nem lehet a csapat kapitánya, az eltiltás lejárta után sem, de neki is, két társának is derékba törni látszik a karrierje. Sőt, a csapat edzője, David Lehmann is lemondott a történtek miatt.

 

Lehet, sőt, biztos, hogy csaltak, de azt nem mondhatjuk rájuk, hogy ne lennének talpig férfiak. Nem siránkoznak, nem tagadnak, nem hivatkoznak aljas ármányra vagy ellenük szőtt összeesküvésre, hanem vállalják a tettüket, vállalják az érte járó büntetést is – ami nem csak eltiltást, hanem fejenként száz óra önkéntes munkát is jelent – és nyíltan elmondják, mennyire bánják ezt a csalást. Cameron Bancroft és Steve Smith közös, repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján (tehát azonnal megszólaltak, nem mentek be még a városba sem) érdekes vallomások hangzottak el. Bancroft ország-világ előtt kijelentette:

„Igen, hazudtam. Hazudtam a dörzspapírról, aztán pánikba estem ebben a helyzetben. Nagyon sajnálom.”

„Tetteimért felelnem kell, ez kétségtelen. De az, ami a számlámra írható, nem befolyásolja korábbi érdemeimet vagy azokat az értékeket, melyek szellemében neveltek, és melyek miatt most rettenetesen szégyellem magam.”

Steve Smith folytatta:

„Ha önök egyszer megkérdőjelezhető döntést hoznak életükben, kérem, gondoljanak azokra is, akiket érinthet ez. Én nem így tettem, és nagyon szégyellem, mennyire fáj az általam elkövetett hiba szüleimnek.”

„Szeretnék bocsánatot kérni csapatom minden tagjától, rajongóimtól az egész világon, az összes ausztráltól és mindenkitől a világon, aki most miattam csalódott és haragos.”

„Kétségtelen, hogy vezetési hiba volt, az én hibám. Mindent meg fogok tenni, hogy helyrehozzam az általam okozott károkat.”

„Tudom, hogy bánni fogom ezt egész életemben. Teljesen kiégettnek érzem magam, és csak remélem, hogy eljön majd a nap, mikor megbocsátanak nekem, és atlán újból megbecsülést szerezhetek nevemnek.”

Hogy hibáztak és csaltak, az nem is kérdéses. De az sem, hogy nem nyávognak kismacska módjára, nem hárítják el a felelősséget, hanem férfimódra szembenéznek a következményekkel. Vállalják a bűnt és vállalják a büntetést.

Egyszer látnék magyar sportolótól és főleg sportvezetőtől ilyen magatartást...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook