2019. január 19. - Márió, Sára

Fiatal arany

2018. február 12. Szerző: Rózsa Misi
A snowboard már egy ideje versenyszám a Téli Olimpiák sportágai között. Rendkívül gyorsan száguldanak a pályákon és különböző stílusaiban mérik össze a versenyzők a képességeiket.

 

Pontozzák a versenyzőket a sebességük, a magabiztosságuk és technikájuk alapján. A lejtő stílusú versenyekben, minden versenyzőnek három lehetősége van bemutatni a saját programját és a háromból a legmagasabb pontszám fogja megszabni a versenyben elért helyezését.

Az első kör nem igazán sikerült jól a versenyzőknek, nagyon alacsony pontszám mellett az új-zélandi Carlos Garcia Knight vezethetett a norvég Marcus Kleveland előtt, de annyira kis pontszámmal, hogy tudni lehetett, ha nem fognak javítani, akkor ez aligha lehet számukra elég a győzelemhez.

A második kör, ahogy jobban kiismerték a versenyzők a pályát, már sokaknak jobban sikerült, változás is történt az élen, mert a kanadai Mark McMorris átvette a vezetést, és itt is egy norvég, Staale Sandbecht volt a második mögötte. Ezek a fiúk már mindketten 80 pont felett teljesítettek és ez már elég szépnek mondható, ha azt vesszük, hogy 100 pont a megszerezhető maximum, ami logikusan nem igen szokott senkinek összejönnie.

A harmadik körben viszont jött a hatalmas meglepetés, mert az amerikai fiatal Redmond Gerardnak nagyon kijött a lépés és nagyon szép bemutatójával, meg is szerezte a zsűritől a 87.16 pontot, ami kiugró jó eredmény volt. Bár még volt miért izgulnia, de a többieknek nem jött ki ennyire a lépés, így az amerikai Redmond Gererd megszerezte az olimpiai bajnoki címét. Érdemes elmondani, hogy ő az első olyan olimpiai bajnok, aki a XXI. században született. A kanadai Max Parrot jött fel mögötte szintén a harmadik produkciójának köszönhetően a második helyre, így övé lett a bronzérem. A második kört nyerő kanadai Mark McMorris meg tudta őrizni a bronzérmet a számban. A második kört nyerő norvég Staale Sandbech lett a negyedik, ötödik helyen maradt az első kört nyerő új-zélandi Carlos Garcia Knight, míg hatodik az első körben második helyen álló norvég Marcus Kleveland.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook