2019. február 16. - Julianna, Lilla

Fitnesz thaibox

2018. április 18. Szerző: Rózsa Misi
Már nagyon rég megdőlt az a tétel, hogy a küzdősportok a férfiak sportja. Persze a közvélemény még mindig komolyabb figyelmet szentel annak, amikor férfiak ütik, verik egymást szőnyegen, ringben, ketrecben vagy bárhol máshol, pedig ma már egyre több női küzdelem van.

 

A küzdősportoknak természetesen van értelme a nők számára is. Egyrészt nekik sem árt jó kondícióba tartani magukat, másrészt nem árt, ha olyan tudást szereznek küzdelemben, amivel képesek lehetnek szükség esetén megvédeni magukat. De a nők többsége nem szívesen foglalkozik hagyományos küzdősportokkal, mert sokan közülük azokat túlságosan pasis dolognak tartják.

Sávoly Dóra nevét kevesen ismerik ma még a nagy nyilvánosság előtt, de valahonnan rémlik, a név sokaknak. Segítek. Azért rémlik, mert a kiváló ökölvívó, Sávoly Gergő lánytestvéréről beszélünk. A Sávoly névnek Gergő szerzett patinás fényt a sport világában, aki sokszoros magyar bajnok volt, sok nagy nemzetközi versenyt nyert meg amatőrként is és sok igen nagy nevet tudott legyőzni kemény csatákban. Jelenleg is bravúrt hajtott végre, mert az Egyesült Államokban az egyik legrangosabb ökölvívó tornán, az Aranykesztyűn, beverekedte magát a döntőbe, ami rajta kívül a sporttörténelem során egyetlen magyarnak sikerült eddig csak és Gergőnek jó esélye van a végső győzelemre is itt. A Madison Square Garden ringjében küzdhet majd meg a végső győzelemért. Nyilván már most ezzel az eredményével elérte, hogy hamarosan profi szerződést fog kapni és a profik világában érhet el a csúcsra, amiért nagyon sokan, nagyon fogunk szorítani neki.

Nos, akinek ilyen csodálatos bátyja van, ott természetes, hogy a lány testvér is elkezd érdeklődni a küzdősportok iránt. Sávoly Dóra először az ökölvívással próbálkozott, majd átnyergelt a thaiboxra. Mivel igazi nő a javából, természetesen mellette intenzíven foglalkozott fitnesszel is. Bátor, okos, kísérletező szellem, ezért aztán úgy döntött, hogy megpróbálja egyesíteni a tahiboxot a fitnesszel. Ilyenre sehol még nem tett senki kísérletet, de bizonyított ma már a gyakorlat által, hogy ez az új „sportág” kiválóan alkalmas alakformálásra és a küzdősportot magát, hirtelen csajossá teszi, ami által elérhető, hogy egyre több nő kezdjen küzdősportok felé elindulni, és aki megragad itt, az akár később sikeres versenyző is lehet. Ráadásul két irányba indulhat el ebből, mert nyitott az út a Fitneszhez és nyitott a thaiboxhoz. Akik meg nem akarnak versenyzővé válni, azok beérik az elnyerhető szép alak ajándékával. A Fitnesz mozdulatai mellett nagyon sok zsákolásos elemet tartalmaznak az edzések és rengetegféle kombinációt gyakorolhatnak. Vannak benne egyéni és páros gyakorlatok vegyesen és persze bőven fitnesz.

Egyre többen jelentkeznek edzésekre és nagyon könnyen elképzelhető, hogy akár egy új sportág születésének lehetünk éppen tanúi. Mondjuk, egyszer szívesen megnéznénk, hogy ha hazalátogat Magyarországra Sávoly Gergő, akkor lenne e bátorsága részt venni egy ilyen speciális edzésen. Különösen a fitnesz gyakorlatait néznénk végig nagyon jó kedvűen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook