2022. január 21. - Ágnes

Foci: megvannak az előző szezon legjobbjai

2018. szeptember 25. Szerző: Rózsa Misi
A FIFA ezúttal Londonban rendezte meg a nagyszabású gáláját, ahol az előző szezon legjobb labdarúgóinak és szakembereinek díját osztották ki. A díjazottakra a válogatott csapatok, csapat és szövetségi kapitányai, az újságírók és a szurkolók közösen szavazhattak, ezen szavazatok alakították ki a jelöltek között a végső sorrendet.

 

A Puskás díjat, amit a legszebb gólért ítélnek oda, kisebb meglepetésre Mohamed Sala szerezte meg, azzal a góljával, amit a Liverpool játékosaként, az Everton csapatának vágott.

Nincs semmi meglepetés abban, hogy a francia válogatottal, VB címet szerző Didier Deschamps kapta meg az év edzője díjat ezúttal.

A legjobb kapus díját, a belga csapattal a VB-n bronzéremig jutó, a Chelsea után most a Real Madridban védő Thibaut Courtois kapta meg.

A női edzők nagy versenyét, a Marozsán Dzseniferéket is edző Rerynald Pedros nyerte meg szoros csatában.

Az én felfedezettje győztesének személye nem okozott semmilyen meglepetést, hiszen valóban ezt a címet most leginkább Kylian Mbappéé érdemelte ki.

A legjobb szurkolói csoport díját a perui szurkolók vihették haza. Ezt leginkább annak köszönhették, hogy több mint 40 ezren kísérték el csapatukat a VB-re és annak minden mérkőzésén hatalmas hangulatot tudtak varázsolni.

A Fair Play díjat idén a VVV-Venlo csatárának, Lennart Thy-nek ítélték oda, aki egy leukémiás betegnek jelentkezett donornak és ezért vállalta, hogy a PSV elleni meccsüket is kihagyja a holland bajnokságban.

Kisebb meglepetésnek mondható, hogy az év legjobb női játékosának nem a BL-t nyerő Ada Hegerberg nyerte, hanem a brazil csoda, Marta.

Szintén kisebb meglepetésnek mondható talán, hogy az év legjobb férfi játékosának nem C. Ronaldot, hanem Luka Modricot választották meg. Miközben persze nem méltatlanul történt ez.

Az év álom válogatottja:

David de Gea – Manchester United

Dani Alves – PSG

Raphael Varane – Real Madrid

Sergio Ramos – Real Madrid

Marcelo – Real Madrid

Luka Modric – Real Madrid

NGolo Kanté – Chelsea

Eden Hazard – Chelsea

Lionel Messi – Barcelona

Kylian Mbappéé – PSG

Cristiano Ronaldo – Real Madrid, Juventus

Gratulálunk a díjazottaknak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook