2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Foci-VB délelőtt

2018. december 6. Szerző: Szele Tamás
Azért van olyasmi, ami nem létezik, például a görbe egyenes, a selymes smirgli és a világbajnoki futballmeccs a délelőtti órákban. Ennek ezer és egy oka van, de a legfőbb, hogy ebben az időpontban a szurkolók nagy része dolgozik és nem tudja megtekinteni az eseményt. Hát, akkor most majd lesz ilyen is – képtelenség megérteni, miért kell a 2022-es katari foci-VB-nek mindenben különbözni az összes többitől, de különbözni fog.

 

Már a megrendezésének az időpontja is elég szerencsétlen. A rendhagyóan november 21. és december 18. között megrendezendő eseményt a szokott 32 nap helyett 28 nap alatt kell lebonyolítani, aminek az lehet az eredménye, hogy közép-európai idő szerint akár már délelőtt 11 órakor is láthatunk csoportmeccseket.

Álljunk meg egy kicsit. Ez azt jelenti, hogy pont a karácsonyi ünnepek előtt lesznek a mérkőzések, amikor aztán a világon senki sem tud elszabadulni a munkahelyéről, legalábbis Európában és Amerikában, valamint Ausztráliában nem. Hát, lehet, hogy kis közönség vagyunk, nem kell minket figyelembe venni.

De hogy még délelőtt is legyenek meccsek?

Márpedig lesznek... Alapvetően 14, 17 és 20 órakor (katari idő szerint 16, 19, 22 órakor) kezdődnének a csoportmeccsek, de mivel a szokásosnál négy nappal kevesebb idő áll rendelkezésre, felmerült, hogy a napi három helyett négy csoportmeccset kell megrendezni. Ebben az esetben lenne egy helyi idő szerint 13 órás meccs, vagyis Magyarországon már 11 órától kezdődne a program.

Továbbá még az sincs eldöntve, hogy már 2022-ben kibővítenék-e a világbajnokság mezőnyét 48 főre, vagy az eddig használt 32 fős formátumot használnák. Ez még tovább bonyolíthatja a menetrendet.

Ha még nem lenne elég bonyolult.

Signore Infantino, úgy is, mint a FIFA elnöke, végig tetszett gondolni ezeknek az időpontoknak a következményeit?

Tisztában van ön azzal, hogy a FIFA bevételeinek legnagyobb részét a hirdetések hozzák?

Tudja ön azt, hogy a hirdetéseket nézettség arányában fizetik, tehát ha kevesen látják a mérkőzéseket, a bevétel is kevesebb lesz?

Ja, tudja.

Hát, ezek szerint van az a pénz... csak az a kérdés, ki kapja.

Több kérdésem nincs.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook