2019. február 16. - Julianna, Lilla

Földrengés Mexikóban

2018. június 18. Szerző: Szele Tamás
Az bizony nem ritka dolog, sajnos, hogy Mexikóvárost földrengés rázza meg: tavaly parasportolók világversenyei maradtak el azért, mert szeptember 19-én a Richter-skála szerint 7,1-es földmozgás rázta meg a várost – az már annál ritkább, hogy egy mexikói földrengést ember okozzon. Az meg soha sem volt még, hogy foci-világbajnokság miatt induljon meg a föld.

 

Hát, most már ilyen is van. Az mindenki előtt ismert tény, hogy tegnap a mexikói válogatott 1-0-ra verte Németországot a Luzsnyiki stadionban, és ezt nem kevés hazai szurkoló a helyszínen kísérte figyelemmel, minek következtében az első gól után hangrobbanás volt a stadionban, de a végén jött az igazi ünneplés, minden repült mindenfelé, ami a mexikói szurkolók kezében volt, és jóval a lefújás után is a lelátón ünnepeltek még. A mexikóiak egyébként már az első naptól kezdve nagy számban vannak jelen Moszkvában, rendszeresen találkozni velük a város különböző pontjain, a tömegközlekedésen, sokak szívébe belopták magukat latinos temperamentumukkal, utcai énekléseikkel.

De sehol nincs a moszkvai hangrobbanás a mexikóvárosi ünnepléshez képest!

Tudjuk, hogy a meccs egyetlen gólját, a mexikói győzelmet jelentő találatot Hirving Lozano szerezte az első félidőben, ami után Mexikóvárosban két földrengésmérő is bejelzett, ugyanis a szurkolók akkora ugrálást csaptak a gól pillanatában, hogy ráfértek vele a Richter-skálára. Hogy még pontosabbak legyünk, a USA Today jelentése szerint az ugrálók a Richter-skála szerint 2-es erősségű földmozgást keltettek, melyeket még egy chilei szeizmológiai intézet is érzékelt.

Na, ez a valami.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Mexikóvárosnak ez idő szerint 21 millió lakosa van, el tudjuk képzelni, mekkora fiesta lehetett.

Kérem, ilyen még nem volt: akkora ez az idei világbajnokság, hogy még a föld is megindul tőle.

Egy szerencsénk van: Kína még nem jutott ki a VB-re.

No, az lesz az érdekes, mikor majd egész Peking és Sanghaj ugrál.

Az már nem kettes erősségű lesz.

Szerencsére az még odébb van.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook