2019. február 20. - Aladár, Álmos

Fölényes belga

2018. június 19. Szerző: Rózsa Misi
A labdarúgó világbajnokság hétfői napján sem volt hiány izgalmakban. Igazi nagy meglepetés ugyan nem történt ezen a napon, de nem sok kellett ahhoz sem, hogy az bekövetkezzen.

 

Az első mérkőzésen Svédország lépett most pályára Dél-Korea ellen. Az első félidőben nyomasztóan nagy svéd fölény alakult ki. Dél-Korea játéka leegyszerűsödött az elkeseredett védekezésre. Jöttek is sorozatban a svéd helyzetek, de akcióból sehogy sem sikerült betalálniuk.

A második félidőre kicsit vezetőjük fel tudta tüzelni a koreaiakat és sokkal több támadást vállaltak be, kiegyenlítettebb is lett a játék azonnal ettől. Ennek ellenére egy büntetőből a svédek tudtak előnyhöz jutni a 65. percben. Ezután még Dél-Korea előtt is adódtak helyzetek, de abból egyet sem sikerült kihasználniuk, így a felejthető mérkőzésen maradt az 1-0-s svéd győzelem.

A második mérkőzést Belgium játszotta Panama válogatottja ellen. A belga jelenleg az egyik legerősebb kerettel rendelkező csapat. Panama válogatottjának már az nagy esemény, hogy ki tudtak jutni ide a Vb-re. A játék képe is ezt mutatta, mert folyamatosan a belgák támadtak, néha-néha egy kontrából próbáltak arra, a panamaiak válaszolni. Már az bravúr volt részükről, hogy egy félidőt ki tudtak húzni a belgák ellen kapott gól nélkül.

A második félidőben a 47. percben aztán csodálatosan szép góllal a belgák megszerezték a vezetést. A bekapott gól után, mintha javult volna valamelyest a panamai játék, szorosabb lett picit a küzdelem, de a belga fölény itt is elképesztően nagy volt. Nem okozott senkinek meglepetést, hogy a 69. percben már két gólos volt az előnyük. Aztán a 75. percben az újabb belga találat, kialakította a végeredményt is. A 3-0 nem kis különbség, de a belgák játékában benne volt végig, hogy ennél is nagyobb arányú győzelmet érjenek el.

A nap utolsó mérkőzését Tunézia játszotta Anglia ellen. Egyértelmű volt, hogy ki számít ebben a párharcban az esélyesebbnek. És amikor a 11. percben az angolok előnyhöz tudtak jutni, sokan azt gondolták, akár egy kiadós verésbe is itt beleszaladhat Tunézia. De ez nem történt meg. A 35. percben a játékvezető mindenki meglepetésére 11-est ítélt Tunézia javára egy olyan szituációban, ami elég egyértelmű volt, hogy nem jogos. Sokan vártuk, hogy a videó bíró ezt jelzi a játékvezető számára, de ez nem következett be, a tunéziaiak, viszont értékesítették a büntetőt. A 90 perc alatt ez volt az egyetlen eset, amikor sikerült eltalálniuk az angol kaput. Az angolok végig hatalmas fölényben tudtak játszani, már az izgalmat okozott, amikor Tunézia ki tudott szabadulni saját térfeléről. De hiába a hatalmas fölény, ha képtelenek voltak feltörni a tunéziaiak masszív védekezését. Már mindenki kezdte elfogadni, hogy itt a Vb újabb meglepetése és az angolok nem győzik le Tunéziát, amikor a 91.percben egy szögletet követően végre az angolok megszerezték az áhított vezetést és ismét a maguk javára fordították a találkozót, ez az eredmény nem is változott. Így Anglia 2-1-es győzelemmel mutatkozhatott be a világbajnokságon.

A keddi játéknapon Kolumbia, Japán ellen kezdi meg a Vb szereplését. Pályára lép Lengyelország is, Szenegál ellen. És újra láthatjuk az oroszokat, akik ezúttal Egyiptom ellen próbálnak meg sikeresen szerepelni. Jó meccsek lesznek ezek is vélhetőleg.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook