2019. január 18. - Piroska

Fölényes győzelem

2017. október 8. Szerző: Szele Tamás
Elsöprő győzelmet aratott a magyar csapat tegnap, csak hát éppen nem labdarúgásban: azt a kalandot inkább nem is részletezném, de valamelyest vigasztaló, hogy van még sportág, amiben képesek vagyunk nagyot alakítani. Legfeljebb nem foci, hanem kézilabda: a címvédő Győri Audi ETO KC 11 góllal legyőzte a dán Midtjylland csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton!

 

Ráadásul a magyar csapat játékosai közül Anne Mette Hansen, Tomori Zsuzsanna és Jana Knedlikova is hiányzott sérülés miatt – nem kis fegyvertény volt ez a győzelem. 

Amikor Kiss Éva büntetőt hárított, majd Kristian Kristensen vezetőedző időt kért, a dán Ikast város csapata még mindig nem dobott gólt, pedig ez a 11. percben történt (5-0). A gyorsan megszerzett jelentős hazai előny meghatározta a találkozó folytatását, ugyanis Kiss Éva a továbbiakban is remekül védett, csapattársai pedig gyors indításokból, valamint kidolgozott akciókból is jó hatékonysággal szerezték góljaikat. Elsősorban a holland Yvette Broch volt elemében, majd Görbicz Anita és Bódi Bernadett találatai következtek (15-8). Négy perc sem telt el a második felvonásból, amikor Görbicz irányításával tízgólos különbség alakult ki a csapatok között (19-9). Ekkor támadásban megtorpant a Győr, tíz percig nem talált be, de mivel a védekezése továbbra is remekül működött, a Midtjylland nem tudott felzárkózni (20-12). Ambros Martín vezetőedző a hajrában minden cserejátékosának lehetőséget adott, ebben az időszakban több hiba csúszott a játékba, de a fölényes sikert ez sem veszélyeztette (27-16). A dán bajnokságban legutóbb bronzérmes vendégcsapat legeredményesebb játékosa Sabine Pedersen volt négy találattal. 

Fontos megemlítenünk a Győr gólszerzőit: Görbicz 6, Bódi 4, Mörk, Broch, Groot 3-3, Oftedal 2, Amorím, Puhalák, Althaus, Fodor Cs., Pál T., Afentáler 1-1 góllal járultak hozzá a sikerhez.

És, hölgyeim és uraim, ez még csak a diadalmenet eleje: az ETO jövő vasárnap a francia Brest Bretagne otthonában folytatja BL-szereplését. 

Mit mondhatnánk? Köszönjük, és hajrá ETO!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook