2018. december 10. - Judit

Folytatódik a háromból egy Indiában

2017. november 23. Szerző: Rózsa Misi
Második napjához érkezett Guwahatiban az Ifjúsági Női Ökölvívó VB. A magyar lányok közül, ismét hárman léptek a szorítóba ezúttal is és értük szurkolhattunk. Sajnos itt is csak háromból egy lánynak sikerült a győzelem.

 

51 kg-ban Kondákor Emília a török Saracoglu Beyra ellen lépett szorítóba. A török lány nagyon kemény ellenfélnek számított, akinek már nagyon jelentős nemzetközi rutinja van és nem csak sok versenyen van túl, de ezeket az akadályokat jellemzően eredményesen is tudja venni. Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, minthogy személyében a junior Európa bajnokról beszélhetünk. Ennek ellenére nagyon jól indult számunkra ez a küzdelem, hiszen Kondákor okosan bunyózva, távol tudta tartani magától a törököt és nagyon szép tiszta találatokkal kezdte meg a rombolását. Az első menetet teljesen egyértelműen és jelentősnek mondható fölény mellett nyerte meg. A második menetben vagy a török rakta össze magát nagyon jól fejben, vagy Emília került kicsit hullámvölgybe, de itt a török volt a jobb, és ez a menet határozottan az övé lett. A harmadik menetet nagyon meg akarta nyerni Kondákor jött is szépen előre és minden rendben is volt, mert fölénybe tudott kerülni és úgy festett ez a menet az övé lesz és az övé is lett egyértelműen. Csak sajnos a nagy akarás közben, teljesen vétlenül és rossz szándék nélkül, de lefejelte a törököt, ami miatt megintették és ez elvitte számára a mérkőzést. Megosztott pontozással az intés következtében a bírók – sajnos nem jogtalanul- a törököt hozták ki győztesnek, így a torna Kondákor számára is befejeződött.

57 kg-ban Nagy Angéla skót ellenfelet kapott Oldver Victoria személyében. Hatalmas csatát hozott kettejük küzdelme. Minden menetben nagyon keményen megdolgozta Angéla az ellenfelét, de minden támadására válaszokat is kapott. Sokat mozgott jól is mozgott, de ugyanez elmondható ellenfelére is. Nem volt olyan menete az összecsapásuknak, amire egyértelműen azt lehetett volna mondani, hogy ez vagy az a lány nyerte azt. Ilyen szoros, ennyire egál mérkőzést nagyon ritkán látni, ha a profik között bunyóztak volna, egyértelműen döntetlen eredmény születik, de itt a bíróknak dönteniük kellett. Nagyon sokáig tanakodtak azon, hogy kit hirdessenek ki győztesnek, de végül nem nekünk kedvezett a szerencse, és ha egy fél hajszálnyival is, de a skót lányt látták jobbnak. De úgy pontosabb, ha azt mondjuk, hogy pénzfeldobás után, neki adták a győzelmet.

60 kg-ban ismét Villás veronika léphetett utolsó magyarként a ringbe ezen a napon. Ellenfele a tajvani Ho szu-Ping volt. Az ellenfél igen kellemetlen stílusban bokszoló versenyző hírében áll, aki képes meglepő, váratlan húzásokra, és igen kemény feje van, állja az ütéseket. Lehet, hogy ilyen tehetséges valóban ez a lány, de Villás Veronika esélyt sem adott számára, hogy kibontakozhasson. Harciasan neki ment azonnal, amivel látványosan már az első menetben elbizonytalanította ellenfelét és ez nagy fölényt adott számára és egyértelmű sikert. A második menetben nagyon szépen, nagyon tisztán és kifejezetten nagy erővel találta el többször az ellenfelét, és ami lányok között, főleg egy VB-n igen ritka, mivel kétszer is számoltak ellenfelére, TKO-val nyerte az összecsapásukat. Most már egyetlen mérkőzés választja el a magyar kislányt attól, hogy érmet szerezzen a VB-n, ami nem kis szó lenne számára.

Villás Veronika következő ellenfele az ausztrál Ella Boot lesz. Juhász Adrien +81 kg-ban szintén, ha győz, akkor meg van számára az érem, az ő ellenfele ezúttal a kazah Dina Islambekova lesz.

Elmondhatjuk ismét, hogy azok, akik vereséget szenvedetek el, egyiknek sem lehet oka szégyenkezni, mert derekasan helyt tudtak állni, 120%-ot hoztak ki magukból és nagyon szoros versenyben maradtak alul. A szerencse hiányzott csak ahhoz, egy iciri-piciri szerencse, hogy az ő kezük lendülhessen a magasba. Látni a fejlődést a versenyzőinkben, mentálisan teljesen rendben vannak és jól látni, hogy nevelő egyesületeiknél és a válogatottban sikeresen készítik fel őket a legnagyobb megmérettetésekre is, amiért minden velük foglalkozó szakembert elismerés illet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook