2019. január 19. - Márió, Sára

Folytatódnak a női jégkorong küzdelmek

2018. február 12. Szerző: Rózsa Misi
A Dél-koreai Téli Olimpián folytatódnak a hölgyek jégkorong küzdelmei. Jégre szálltak most már a kanadaiak is, akik akár a végső győzelemre is abszolút esélyesek.

 

Első ellenfelük itt most a felsőház küzdelmeiben az Orosz csapat ellen zajlott le. Az első harmad azt hozta, amit várni lehetett , nagyon szoros, kiegyenlített küzdelmet pici kanadai mezőfölény mellett. Gól itt nem esett.

De aztán jött a második harmad, ahol Kanada már teljes fényében csillogott és igenkönnyedén gázolt át 3 góllal az oroszokon.

A harmadik harmadban sem tudtak az oroszok komolyabb ellenállást se felmutatni, hiába vettek vissza a kanadaiak a tempóból két újabb szép góllal kialakították az 5-0-s végeredményt.

Az alsó házban is érdekes mérkőzés következett, mert Svájc csapata küzdhetett meg Japán ellen. Svájcnak már volt egy győzelme, így ha itt nyerni tud, már biztos résztvevője lehet a folytatásnak később a csoportkörök után is.

Az első harmadban itt sem esett gól, csak helyzetekig jutottak el a csapatok.

A második harmad már a svájciak harmada volt, két gólt szereztek, amire egy sem érkezett válaszul.

A harmadik harmadban nagyon igyekeztek jönni előre a japánok, ez megint egy szoros harmadra sikeredett, de mivel 1-1 lett a vége, így a mérkőzést Svájc nyerte meg 3-1-re.

Svédországnak könnyű dolga volt, hiszen a leggyengébb csapat, az egyesült Korea ellen kellett jégre lépnie. Hogy mennyivel jobbak ellenfelüknél, ezt már az első harmadban megmutatták azzal, hogy könnyed játék mellett is simán 4-0-ra vezetni tudtak.

A második harmadot a jelentős előny birtokában kicsit ellazulták az északiak, igaz ez is elég volt ahhoz, hogy újabb góllal növeljék az előnyüket és ne kapjanak egyet sem.

A harmadik harmadban is maradt a laza játék a svédek részéről, de a koreaiak már alig álltak a lábukon, így újabb 3 svéd gól alakította ki a 8-0-s végeredményt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook