2019. január 18. - Piroska

Fucsovics csodája

2018. január 18. Szerző: Szele Tamás
Folytatódik a magyar tenisz-legendakör, ha kissé magyarosan, szomorkásan is: nem jó hír, hogy Babos Tímea elbúcsúzott egyéniben az Australian Opentől, de mielőtt búnak eresztenénk a fejünket, vigasztalódjunk: Fucsovics Márton viszont csodát tett, eddigi legnagyobb győzelmét aratta. Van még remény, sporttársak, nem is kevés.

 

Vegyük előbb a rossz hírt: Babos Tímea egyébniben búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól, miután három szettes mérkőzésen, 4:6, 6:2, 2:6 arányban vereséget szenvedett a spanyol Carla Suárez Navarrótól. Sebaj, Tímea, lesz ez még másként, az eddigi szárnyalásod is csodálatos volt, legközelebb még szebb lesz!

De mit bírt művelni Fucsovics? Óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába.

A világranglistán 80. magyar játékos - aki életében először főtáblás Melbourne-ben - csütörtökön 2 óra 45 perc alatt verte az ATP-rangsorban 13. ellenfelét. Ezzel közösségi oldala szerint Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta ő az első magyar férfi, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé.

„Ilyenkor valami okosat kéne mondani azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja” - fogalmazott Facebook-oldalán a 25 éves teniszező. - „Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége” - tette hozzá.

A nyilatkozat alatt egy tréfás felsorolás áll: „első Grand Slam-főtábla győzelem kipipálva, első top 20-as győzelem kipipálva, első nyolcaddöntő?”

Fucsovicsra a harmadik körben Nicolas Kicker (93.) vár, aki előzőleg a 22. helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot (23.) és a szlovák Lukas Lackót (86.) búcsúztatta. Eddig egyszer találkozott a szintén 25 éves argentinnal, idén újév napján 6:0, 6:3-ra verte őt az indiai Púnában.

Ha a következő akadályt is sikerrel veszi, a nyíregyházi játékos a nyolcaddöntőben a címvédő Roger Federerrel csaphat össze.
Eredmény:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Sam Querrey (amerikai, 13.) 6:4, 7:6 (8-6), 4:6, 6:2

Csak így tovább, Márton rajtad a világ szeme!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook