2019. január 19. - Márió, Sára

Fucsovics és Federer

2018. január 21. Szerző: Szele Tamás
Csak erről lehet most írni, semmi másról: egy ország várja lélegzetét visszafojtva a gigászok csatáját hétfő hajnali ötkor – kicsit korán lesz, de minden teniszrajongónak a képernyő előtt a helye, mikor összecsap Fucsovics Márton és Roger Federer. Reméljük, nagyon reméljük, hogy a mérkőzés számunkra örökké emlékezetes marad – és győz a mi fiunk.

 

De hogy viszonyul egymáshoz a két ellenfél? A tenisz ugyan az úriemberek és ladyk sportja a közvélekedés szerint, de azért tudjuk, hogy gyakoriak a rosszízű konfliktusok, nem ritka egymás leszólása, lebecsülése sem – azonban esetünkben erről szó sincs. Federer kifogástalan úriemberként nyilatkozott Fucsovics Mártonról, akit jól ismer. A Gasquet elleni meccs végén kérdezték róla. A svájci elmondta, hogy ismeri a magyar játékost, Fucsovics tavaly átjött hozzá edzeni Svájcba néhány napra. „Nagyszerű, nagyon kedves ember" – mondta Federer. Azt mondta, örül, hogy Fucsovics is ilyen messzire jutott az Australian Openen, és jó, hogy a hátrébb rangsorolt játékosoknak is meghozza az eredményt a sok munka. Azt is hozzátette, hogy tudja, hogy Fucsovics milyen jó az alapvonalról.

Tudja bizony: hiszen a nyáron pár napig együtt edzettek. Erről maga Fucsovics számolt be annak idején saját Facebook-oldalán:

„Roger edzője, Ivan Ljubicic hívott fel, hogy hallotta, a hétvégén Zürichben veszek részt a sváci csapatbajnokságon, és ki tudnék-e utazni a tanítványához, három napig vele gyakorolni – idézte fel a történteket Fucsovics Márton. – Erre nem lehetett nemet mondani, hiszen nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora sztár, mint Roger Federer edzője rám gondolt. Keddtől csütörtökig naponta két órát edzettünk együtt, és mivel mindketten már a US Openre hangolódunk, kemény pályán tréningeztünk. A csütörtöki program az volt, hogy alaposan bemelegítettünk, majd játszottunk három szettet.”

Akkor Federer nyert 6:2, 6:4, 7:5-re, de kit érdekel az akkori eredmény? Mi a hétfő hajnalira várunk, tűkön ülve.

Azt viszont elmondhatjuk, hogy sporttársak, valódi úriemberek, egymás becsülő bajnokok fognak mérkőzni.

Hajrá, Márton!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook