2019. január 16. - Gusztáv

Gálvölgyi unokája ezüstérmes

2016. augusztus 11. Szerző: Panda
Július 30-án a magyar szervátültetett gyerekekből és fiatalokból álló Trappancs Team elrepült Newcastle-ba, hogy megmutassák a világnak, mennyi tehetség van Magyarországon.

Közel 900 sportoló indult ugyanis a British Transplant Games versenyen, melyen eredményesen szerepelt a magyar csapat.

A 10 magyar sportoló között 5 májtranszplantált gyermek és fiatal volt: 3 vesetranszplantált, 1 csontvelőtranszplantált és 1 úszó gyermek vese- és májtranszplantált. A csapat team vezetője egy májátültetett teniszező fiatal hölgy, a Trappancs team orvosa pedig a GOKI-ban gyermekkardiológus.

Simon, Gálvölgyi János unokája 2001-ben született. 3 éves korában diagnosztizáltak nála nephrosis syndromát. 2011 nyarán édesapja egyik veséjét kapta meg. Az úszás iránti érdeklődése azóta tart, amióta 2012 nyarán, egy éves vesetranszplantáltként átúszta a Balatont és a Tihanyi-öblöt. Most 3 ezüstéremmel zárta élete első nemzetközi versenyét.

Az összesített mérleg:  3 nap alatt 23 érmet szereztek a szervátültetett magyar fiatalok. 13 aranyérem, 7 ezüstérem, 3 bronzérem, két negyedik helyezés, két ötödik helyezés és egy hatodik helyezés az eredményük.

A British Transplant Games játékokat 1978 óta rendezik meg, de magyar szervátültetett csapat még soha nem vett részt rajta eddig  – írta a Trappancs elnöke, Feszt Tímea.

Forrás: ittlakunk.hu

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook