2022. augusztus 14. - Marcell

Gáncslovagok a Facebookon

2017. július 20. Szerző: Szele Tamás
Én nem tudom, más országokban hogyan van ez, de hogy nálunk nagyon nem jól, az bizonyos. Az közismert, hogy a sport világában – főleg, ha pénzről van szó – vannak ellentétek, létezik egymás gáncsolása, fúrása, főleg ebben a mai támogatott korban. De arra még nem nagyon volt példa, hogy egy kerekesszékes parasportolót akarjanak elvágni egy kis segítségtől... hát, ezt is megértük.

 

Kérem, én szégyellem magam, pedig hát semmi okom rá, de akkor sem kellemes ilyesmiről beszámolni. Azonban megtörtént, tehát kötelességünk. A dolog úgy esett, hogy Dobos Réka kerekesszékes karate-világbajnok bizony nem áll a legjobban anyagilag, és az edzője segíteni próbált rajta. Különös eredménnyel – de adjuk át a szót az edzőnek, illetve a Facebook-posztnak, amiben ő maga mondja el, mi zajlott le.

„Kedves Mindenki!
Sokan kérdeztétek ki van az oldal mögött.
Sok gyanakvás miatt, még le is lett tiltva az oldal, és én is.
Páran nem jártak utána, mi az igazság hanem inkább feljelentették az oldalt.
Tehát! Rékának pénzt akartam adni, de nem fogadta el. Kemény 5 hónapos felkészülését anyagilag is akartam támogatni. Kitaláltam, hogy csinálok egy oldalt, ( titokba tartva kilétemet) és amennyi lájk, annyi pénzt adok. De a posztot törölték. És miért nem akart elfogadni tőlem pénzt?
MERT ÉN VAGYOK AZ EDZŐJE!
Kedves feljelentgetők! Kárt nem okoztatok, de azért…
Az fb visszaadta oldalt, mert bebizonyosodott, hogy ez nem egy kamu oldal.
Réka és én is nagyon köszönjük annak a sok ezer embernek, aki írta neki, hogy:HAJRÁ RÉKA!

Előzmények, ami miatt töröltek minket 24 órára

Ennyit keres egy világversenyt nyert para sportoló.
A poént már az elején elsütjük! Jelenleg havi mínusz 40 ezer. Mivel személyes kapcsolatban is állunk ezzel a csodálatos sportolóval, ezért felajánlunk neki, hogy augusztus 20-ig bezárólag ahány lájkolója, illetve követője lesz ennek az oldalnak(" Mert Megérdemled"), annyi forintot adunk Réka egy éves felkészülésére, és négy nemzetközi versenyre való kiutazásához ( kb. 4 millió forintnak kell összegyűlnie )
Ha pedig kommentbe beírod hogy Hajrá Réka az továbbá, hozzászólásonként 1 forintot ér.
Előzmények:
Dobos Réka, aki 2,5 évvel ezelőtt egy autóbaleset miatt lebénult, nem a sebeit nyalogatta, és sajnáltatta magát, hanem minden erejét összeszedve elkezdett egy olyan sportot, ami az világban már több mint 15 éve jelen van, de Magyarországon még gyerekcipőben jár. Ez a kerekesszékes karate. A magyarországi országos bajnokságon arany éremmel végzett, és ezután az Írországi világversenyen ( IJKA World Shotokan Open) is nagy fölénnyel bajnok lett.
Ha minél több a megosztás, annál több a lájk.
Hajrá Réka!”

https://www.facebook.com/mertmegerdemledreka/?hc_ref=ARRU7a-IgVC3YResSmqrxuNPxAeQnKsHe37KyAkr8lwPLmUAb-j2jA2EcMV7yZR1JJY&fref=nf

Ez bizony csúnya volt, akárkik is voltak a névtelen feljelentők. Kit zavart, hogy egy parasportoló – aki mellesleg világbajnok is - kaphatna annyicska pénzt, amennyiből felkészülhetne a következő világversenyekre és egy évig élhetne belőle békében? Nem nagy összeg az a négymillió forint, a mai világban főleg nem az, láttam én már ennél többet is elkártyázni, elpazarolni... nem érdemes irigyelni. Ráadásul nem is gyűjtés útján jönne össze, az edző a saját zsebéből adná, a lájkok csak az összeg meghatározásához kellenek – lájkot gyűjt, nem pénzt.

Bizony, itt nem más dolgozott, mint az egyszerű, indokolatlan, sárga irigység.

Ha már így alakult, és visszahelyezték az oldalt, azt javasolnám: aki egyetért Réka támogatásával, jelezze azt a Facebook-oldalon, fentebb található az elérése: mutassuk meg, hogy akkor is kap pénzt, ha el akarták gáncsolni.

Hajrá Réka!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook