2019. január 16. - Gusztáv

Gatyabajok, pofonok

2018. április 5. Szerző: Szele Tamás
Kérem, ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy Magyarországon két ember tud mindent mindig és minden körülmények között megmagyarázni: a politikus és az edző. A politikusokat hagyjuk, az edzőkről én eddig azt hittem, csak nálunk tanulják ki ezt a magyarázkodást, de tévedtem: Mexikó még nálunk is különb ezen a téren!

 

Történt ugyanis, hogy a CONCACAF Bajnokok Ligájában kedden rendezték a Toronto FC-Club América elődöntőt, amit nagy meglepetésre az MLS-ben játszó kanadai csapat nyert 3-1-re a jóval esélyesebbnek tartott mexikóiak ellen. Az eredmény különösen kínosan érintette az América edzőjét, Miguel Herrerát, aki korábban azt nyilatkozta, hogy az észak-amerikai csapatokat nem tekinti komoly ellenfélnek, mert az ő csapata az európai élklubokkal van egy szinten.

Csak épp mégis zakót kaptak. Ezt meg kell magyarázni. Először az jutott Herrera eszébe, hogy a biztosító rendőröket vádolja, akik állítása szerint három játékosát is megverték a szünetben támadt tülekedés során. Aztán a három megvert játékosból kettő lett, Agustin Marchesin és Bruno Valdez, viszont az ESPN.com-on megszólalva a rendőrök bebizonyították, hogy senkit sem vertek meg, sem kicsit, sem nagyon, sem semennyire. Annyi történt, hogy a mexikói kapus meglökött egy rendőrt, a hazaiak középpályása, Jonathan Osorio pedig azt mondta, hogy a vendégek egyik edzője arcon könyökölte. De rendőri atrocitásról szó sem volt.

Hát, ha nem a rendőrök tehetnek a vereségről, marad a bíró. Herrera az első gólt eredményező büntető megadását bírói hibának nevezte, és a játékvezető egész estés teljesítményével sem volt kibékülve, mondván minden kétes szituációban ellenük fújt. De ez még kevés: sporttársak, meg fogtok rendülni, mi volt a bírónak az az égbekiáltó vétke, ami eldöntötte a mérkőzést.

Herrera szerint a játékvezető még a mérkőzés kezdete előtt bement az öltözőbe, és kötelezte a játékosokat, hogy vegyék át fekete alsónadrágjaikat!

Hát így már mindjárt más, kérem. Ez tényleg vérlázító.

Ki hallott már olyant, hogy egy meccset fekete gatyában nyerjenek meg?

Egyáltalán, ki hallott már olyant, hogy ez fontos?

Nem tudom, Herrera tanult-e Leekenstől vagy Leekens Hererától, de ez a két ember zseniális.

Kár, hogy nem edzőnek zseniálisak.

De hogy ezekből milyen remek ügyvéd vált volna...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook