2018. június 25. - Vilmos

Giccs parádés befejezés

2017. augusztus 1. Szerző: Rózsa Misi
Véget ért a FINA VB amit Budapest rendezett, sok esetben botrányos körítés mellett, amelyek jó részéről lapunk többször is beszámolt. Hogy magyar szempontból sikeres volt e a versenyzői szereplés vagy sem, arról is lehet hosszasan vitázni, voltak akik elégedettek voltak az elért eredményekkel, mások azért ennél a hazai VB-n sokaktól jobb szereplést vártak.

 

9 érmet sikerült itt összehoznunk. Ebből 2 arany, 5 ezüst, 2 bronz lett. Mellé gyűjtöttünk még 6-6 darab 5. és 6. helyezést.

Az aranyainkat Hosszú Katinka szállította. Hosszú Katinkának, Cseh Lacinak, Milák Kristófnak és a férfi vízilabdásainknak voltak köszönhetőek az ezüstök.

A bronzot is Hosszú Katinka, és a 4 x 100-as férfi gyors váltónk szerezték meg nekünk.

2015-ben Kazanyban egy éremmel többet sikerült gyűjtenünk, egy helyezéssel jobban sikerült szerepelnünk, mint most idehaza.

Voltak olyanok, akiktől csak a tisztes helytállást vártuk el és annál sokkal jobban szerepeltek, mint például Milák Kristóf. És volt, akiktől sokkal többet vártunk volna, mint a magyar női vízilabdázók például, de alul múlták a reményeket. Voltak, akik hozták, ami reális volt, mint például a férfi vízilabdázóink vagy Cseh Laci, bár akár a vízilabdás fiúkban, akár Cseh Laciban ott lehetett volna az igazi nagy bravúr is, ami most sajnos nem jött ki. De nagyon jó volt látni, hogy versenyzőink elsöprő többségében ott volt a küzdeni akarás, tényleg sokan 120%-ot hoztak ki magukból, ami okán a versenyzőket minden elismerés megilleti.

Akiket még nagyon lehet dicsérni itt a Vizes VB kapcsán, azok a magyar szurkolók voltak, akik hatalmas számban látogattak ki a versenyekre és a remek szurkolásukkal felejthetetlen és csodálatos hangulatot teremtettek minden esetben, minden versenyszámnál. Sokszor még ott is, ahol nem volt magyar érdekeltség.

A záróünnepség elnagyolt giccsparédéra sikeredett az én megítélésem szerint. Hogy a Csodaszarvas legendájának mi a jó fene köze van a vízhez, a sporthoz, a sport nemzetek felettiségének üzenetéhez, azt egyenesen képtelen lennék megfejteni, de a táncosok és akrobaták magas szintű produkcióval álltak ennek ellenére elő, akkor is ha több részében már az ember erősen elkezdett unatkozni, ami nem az előadók hibája volt elsősorban szerintem. Akik megálmodták a kicsit zavaros zárást, nagyon nagyot akartak dobni, de lehet pont a nagy akarás következtében több részletében inkább csak nyögésnek mondható volt, ami kijött belőle. A fényekkel való játék viszont itt is érdekes volt és az különleges hatásokat tudott produkálni, ami viszont nagyon tetszett, pont úgy, mint a megnyitó esetében.

Amikor a csodaszarvas eltűnt, jött egy dél-koreai énekesnő és a Dél-Korea kapu elnevezésű produkcióval, mintegy átadtuk Dél-Korea számára a staféta botot. Akik kicsit gonoszak akartak lenni, azok már itt azon gondolkodtak, mennyivel kevesebb pénzből fogják megoldani majd a dél-koreaiak a VB-t és mennyivel kevesebb korrupció gyanús ügylet kíséri majd náluk a történetet.

Jött a hivatalos része a záró ünnepségnek. Seszták Miklós a szervező bizottság elnöke, nyilván elfogulatlanul arról beszélt, hogy milyen nagyon elégedett is volt a szervezéssel, annak módjával és minőségével. Többen kicsit azért megijedtek attól, amikor kitért arra, hogy kedvet kaptunk ilyen és ehhez hasonló világesemények megrendezésére és reméli lesz még sok hasonlóra alkalmunk és lehetőségünk.

Juli C. Maglione a FINA elnöke, minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Magyarországi 17. FINA VB-t.

Az elnök beszéde után szimbolikusan elapadt a FINA szökőkút, ami 17 napig a Vizes VB szimbóluma volt.

Ezután Kvandzsu polgármestere, Yanghiun Yoon mondott rövid beszédet, kifejtve reméli nekik is sikerül majd hasonlóan jó színvonalú, sikeres és izgalmas VB-t szervezniük majd 2 év múlva.

A protokolláris részt Dél-Korea himnuszának eljátszása zárta le. Majd óriás kivetítőn kis filmet nézhettek meg az érdeklődők Kvandzsu városáról. Ezután koreai dobosok és táncosok veszik át a színpadot, amivel tulajdonképpen birtokba is veszik a következő VB-t már.

Mindenek lezárásaként Veréb Tamás elénekelte a vizes VB hivatalos dalát, a We are the watert. A magyarországi Vizes VB ezzel hivatalosan is véget ért.

Gratulálunk a sikeres magyar sportolóknak. Ők tették a szurkolóikkal együtt felejthetetlenné valóban ezt a pár hetet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook