2018. június 23. - Zoltán

Gigászok csatája

2017. június 28. Szerző: Szele Tamás
Vagy inkább csak csetepatéja, csatának mégsem nevezném, nem komoly ez a konfliktus. Kicsit összekapott John McEnroe és Serena Williams, de távolról sem annyira, hogy ez elérje a sértődés szintjét: az a helyzet, hogy McEnroe sosem tett lakatot a szájára. Pár hete, mint arról be is számoltunk, a Margaret Court ügyet zárta le pár lapidáris mondattal, azt jól is tette, most meg...

 

Most meg nem feltétlenül biztos, hogy jól tette, amikor Serena Williams minősítgetésébe kezdett az amerikai NPR rádióllomásnak adott interjújában. Nyilván a teniszről kérdezték, ugyanis a cukorrépa termesztésének gazdaságos módszereiről kevésbé tudott volna beszélni. Szó szót követett, míg ki nem csúszott McEnroe száján a végzetes mondat: „Egyértelműen ő (Serena Williams) minden idők legjobb női játékosa, de ha a férfiaknál szerepelne, akkor nagyjából 700. lenne a világranglistán.”

Hm. Ennek még az igazságtartalmát is kétségbe lehetne vonni, mondjuk úgy, hogy ez egy vélemény, és nem is a leghízelgőbb. Nagyobb baj, hogy vérszemet kapott ettől Dmitrij Tursunov, aki történetesen a férfi világranglista 701. helyén áll, valahogy elintézte, hogy megszólalhasson a BBC-ben (olyan sokat azért tán nem kellett erőlködnie) és azt bírta mondani az ő szájával, hogy meggyőződése szerint képes volna legyőzni Serenát. Mi indokolja ezt a meggyőződést? „Az, hogy Serena terhes, én meg nem vagyok az.” mondta az orosz játékos.

Hát, ez az igazán csúnya, nem McEnroe véleménye. Mondanám, hogy ha a terhességet akarja érvként felhasználni, hogy nagy kár, miszerint a helyi hatóságok nem avatták be a szüleit a fogamzásgátlás és családtervezés módszereibe, de nem mondom: olyant viszont, amilyet Tursunov kiejtett a száján, ráadásul nyilvánosság előtt, úriember nem mond, de még kapcabetyár sem. 

És mi volt Serena Williams reakciója?

McEnroenak azt válaszolta a Twitteren: „Kedves John, tisztellek és becsüllek, de kérlek, kímélj meg azoktól a kijelentéseidtől, amelyek nem tényeken alapulnak. Jó napot, uram.”

Tursunovot pedig válaszra sem méltatta.

Nincs is kit: Serena Williams egy lady, nem tárgyal csibészekkel.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook