2019. február 20. - Aladár, Álmos

Gólzáporok

2018. április 7. Szerző: Rózsa Misi
A BL új fordulójában ömlöttek a gólok. Jöttek is a meglepetések mellé szépen. Izgalmas szerda volt, hatalmas meccsekkel megbolondítva.

 

Azt természetesen sejteni lehetett, hogy a Barcelona otthon komolyabb esélyt képvisel, mint az AS Roma csapata. De mindenki arra számított, hogy ez a két csapat azért izgalmas és szoros mérkőzést fog játszani egymás ellen. Kevesen számítottak arra viszont, hogy az 5 gólból, hármat az AS Roma játékosai tudnak majd megszerezni. Bár… Persze nem volt ez egy rossz mérkőzés, maximális sebességen pörgött a tánc közöttük, sok helyzet volt, nagyon sok kapura lövéssel. A Barcelona egy öngól által jutott előnyhöz az első félidőben.

Aztán a második félidőben az olaszok védője megint a saját kapujukba talált be, amivel már két gólos volt a spanyolok előnye. Ez a gól után 5 perccel, azért jött egy spanyol gól is, ne érje már szó a ház elejét. Jött előre a Roma, és most a mérkőzés során először, úgy szereztek gólt, hogy az valóban az ellenfél hálójában landolt, amivel kicsit javítottak esélyükön. De amikor kezdtek nyugodtabban játszani, akkor a hosszú idő óta gólképtelen Suarez újabb góljával, megint jelentős lett a Barcelona előnye. És ez ki is alakította a 4-1-es végeredményt, ami valljuk, be elég valószínűen azt jelenti, hogy eldőlt itt a továbbjutás kérdése.

A másik összecsapáson a Premier League harmadik helyén álló Liverpool a listavezető Manchester City-t fogadta otthon. Igaz, hogy hasonló felállásban, a hazai bajnokságban a Liverpool nyerni tudott a City ellen 4-3-ra, de a BL, azért kicsit más kávéház. Többet volt jóval a labda a vendégeknél. Többet is lőttek kapura, igaz a teljes találkozó során, egyetlen egy esetben sem sikerült eltalálni a hazaiak kapuját a lövéseikkel. A Liverpool a 12. percben már betalált az ellenfelének és 19 perc alatt szereztek gyorsan még két gólt. És ezt a három gólos előnyüket aztán végig tartani is tudták, így kisebb meglepetésre, 3-0 lett az összecsapásuk vége. Lehetne erre azt mondani, hogy minden eldőlt. De a Manchester City nem az a csapat, akit akár ilyen hátrányból is feltétlen le lehetne írni. És ne felejtsük a bajnokságban hazai pályán a szezon elején 5-0-ra elverték a Liverpoolt és az angol bajnokságban a City az, amelyik a legtöbb találatot el tudta eddig érni. Persze a Liverpoolnak áll egyértelműen most a zászló, de nem vár könnyű mérkőzés a visszavágón se rá.

A visszavágókat április 10.-én fogják majd lejátszani a csapatok mindkét esetben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook