2019. február 20. - Aladár, Álmos

Gránát után szektorzárás

2018. június 1. Szerző: Szele Tamás
Arról lapunk is beszámolt, amint a teljes magyar sajtó is, hogy az FTC-DVTK mérkőzésen egy hatéves kisfiú kezében robbant fel egy hanggránát, amely olyan súlyos sérüléseket okozott neki, hogy két ujjpercét is amputálni kellett. Az eset borzalmas, tragikus, maga a Green Monsters szurkolói csoport is kemény hangú közleményben ítélte el – de mi lett a következménye?

 

Az nyilvánvaló volt, hogy az MLSZ-nek lépnie kellett valamit az ügyben.

Lépett is.

Négymillió forintra és szektorbezárásra büntette a Ferencvárost a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtökön – mondja a hivatalos közlemény.

Az MLSZ honlapján nyilvánosságra hozott határozat szerint a vasárnapi FTC-Diósgyőr bajnoki mérkőzésen a fővárosi klub megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói szidalmazták az ellenfelet, illetve nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak.
Az indoklás szerint a súlyos büntetés döntő mértékben annak köszönhető, hogy a pirotechnikai eszközök füsthatása miatt a játékvezetőnek csaknem három percre félbe kellett szakítani a mérkőzést, továbbá az egyik szektorban „csonkolásos sérülést szenvedett egy hatéves gyermek”, akit mentő szállított kórházba.
A bizottság a négymillió forintos pénzbüntetés kiszabásán kívül elrendelte a Groupama Aréna B1, B2, B3 és C1 szektorainak bezárását a következő hazai NB I-es mérkőzésre, amelyre a következő idényben kerül sor.

Aztán, ha már előkerültek a büntetésre váró ügyek, az MLSZ azzal a lendülettel, amivel az FTC-DVTK-t tárgyalta, osztotta tovább a büntiket.
Az FTC-Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a zöld-fehér klubbal szemben korábban kiszabott egymillió forintos pénzbüntetést tárgyalás megtartása után 800 ezer forintra mérsékelték.
A Budapest Honvédot és a Vasas FC-t 300 ezer, a Diósgyőri VTK-t 450 ezer, a Videoton FC-t 800 ezer forintra büntették
Az NB III-as Pécs-Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a PMFC-t 1,5 millió forint befizetésére kötelezték, mert a klub megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, nem megfelelő módon biztosította a rendet, szurkolói pedig nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak és súlyos rendzavarást követtek el. A pénzbüntetés mellett elrendelték, hogy a következő hazai bajnoki meccsüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük a pécsieknek.

Egyszóval, a szabályzatnak eleget tettek, kiosztottak 7,1 millió forint bírságot – tetszik tudni, mi lesz ennek a sorsa?

Az, hogy kifizetik, méghozzá mosolyogva. És aztán folytatódik minden, ahogy eddig, ugyanis még az állandó bírságokat is olcsóbb kifizetni, mint tisztességesen rendet csinálni a magyar labdarúgásban.

Kár, hogy a kisfiú ujjait semmiféle pénz nem menti már meg.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook