2019. január 18. - Piroska

Gulácsi a Bundesliga legjobbja

2017. december 23. Szerző: Rózsa Misi
Év végén nagyon sok helyen mérleget vonnak. Jó és rossz kerül a mérleg egyik és másik serpenyőjébe. Ezt teszi saját életével kapcsolatban az átlag polgár is nem ritkán, ezt teszik a szakszövetségek és ezt teszik a szakemberek is.

 

Idén a Kicker osztályzatai alapján Gulácsi Pétert választották meg az év legjobb kapusának a Bundesligában. Az MTK-ban nevelkedő hálóőr elért eredménye bravúros, és nem csak azért, mert őt választották a legjobb kapusnak, hanem azért is, mert ezzel az osztályzattal, amit sikerült elérnie, a harmadik legjobb játékosa lett a bombaerős német bajnokságnak.

Az év legjobb játékosa az osztályzatok alapján Leon Beiley lett, aki a Leverkusen játékosa és 2.13 pontos értékelést ért el. Második helyen a Bayern Münchenből Kingsley Coman végzett, 2.59-es értékeléssel. Gulácsi, 2.63-as osztályzatot tudott összekaparni.

A német pontozásnál az 1-es a legjobb osztályzat, a 6-os pedig a legrosszabb.

Olyan sztárokat sikerült maga mögé utasítani Gulácsi Péternek, mint Lewandowszki, Vidal, Hummels, Kagawa, például. Nem csoda tehát, hogy a klubja az ilyen tökéletes teljesítményre képes fiatal magyar kapussal, 2022-ig szerződést hosszabbított. Gulácsinak nagyon jelentős szerepe volt abban, hogy csapata az RB Leipzig az előkelő, 5. helyet foglalja el a bajnokságban.  28 pontot szereztek, ami azonos azzal, amit az előtte álló Leverkusen, Borussia Dortmund tudtak összehozni és csak két pont a hátrányuk a második helyen álló Schalke 04-el szemben. Igaz a Bayern München 13 ponttal előttük járva vezeti a bajnokságot.

Az RB Leipzig csapata 8 alkalommal tudott győzni, 4 esetben értek el döntetlent a bajnokság felénél és 5 alkalommal kényszerültek kapitulálni. Vereségeik közül 4-et idegenben szereztek és csak egyet otthon.

Nem csoda ezek alapján, hogy természetesen Gulácsi magabiztosan került be az év Bundesliga válogatottjába, ami így fest összetételében:

Gulácsi – Hummels, Naldo, Max – Gbamin, Bender, Bailey, Sabitzer, Coman – Lewandowski, Uth.

Nagyon nagy siker ez természetesen a fiatal magyar kapus számára, aki rendkívül jól érzi magát Berlinben és akit a berliniek is már saját fiúkként szeretnek és tisztelnek. És hangsúlyozzuk ki, hogy Gulácsi még nagyon fiatal korában jár, kapusként „taknyos” kis srác, tehát igen fényes jövő reménye lebeghet előtte, ami természetesen a magyar labdarúgásnak is sokat jelenthet majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook