2019. február 16. - Julianna, Lilla

Gymansiade Nemzetközi Ökölvívó Torna

2018. május 5. Szerző: Rózsa Misi
Ezen a hétvégén junior korosztályú versenyzőink Marokkóban szálltak ringbe megküzdeni erős nemzetközi ellenfelek ellen Rabat városában egy fontos ökölvívó tornán.

 

Akik a magyar csapatot alkotják:

Szőllősy Áron 50 kg

Muhovits Milán 52 kg

Samu Ferenc 60 kg

Lőczy Roland 63 kg

Balogh János 70 kg

Juhos István 80 kg

Kiss Levente Hunor +80 kg

A két Mester aki segíti kint a fiatal versenyzőinket, Ács József és Kertész Henrik.

Szőllősy Áron azonnal hazai ellenfelet kapott. Aboelaziz Ferehate személyében. Hazai ellenfelet kapni elsőre, az álmoskönyv szerint nem ígér túl sok jót. De Szőllősy megmutatta, hogy nem kell mindig hinni az álmoskönyv jóslatainak. Az első menettől kezdve magabiztosan és jól bokszolt, ő irányította a találkozójukat, folyamatosan tiszta találatokat tudott bevinni ellenfelének, miközben ő alig kapott ütést. Senkit nem lephetett meg a mutatott teljesítménye után, hogy Áron egyhangú pontozásos győzelmet aratott itt.

Muhovics Milán ezúttal tajvani ellenfelet kapott Tsai Ju-Chic volt az. Nem szívesen mondunk ilyet, de ezt a mérkőzést illett volna hoznia a magyar fiúnak, de nagyon rossz napot fogott ki, nem jött össze neki semmi igazán, fejben sem volt ott rendesen, ezért aztán sajnos vereség lett a küzdelmük vége és nem lehet ezt a bírókra fogni itt.

Juhos István ukrán ellenfelet kapott, Salabai Denys-t. Nem volt könnyű dolga Juhosnak, de rendkívül okosan és egyben harciasan lépett fel ellenfelével szemben és egy kifejezetten férfias jó kis küzdelemben sikerült diadalmaskodnia, ami nagyon bíztató előjel a folytatásra számára. Ez remek munka volt.

Kiss Levente Hunor útjába is egy ukránt, Kochrian Ashot-ot sodorta a sors a verseny első mérkőzésén. Ki kell jelentenünk, hogy az ukrán nagyon tehetséges és nagyon erős ellenfélnek volt mondható. És kisebb meglepetésre, Kiss Levente Hunornak annyira ment most a bunyó, hogy az ellenfele érdemben meg se tudta nehezíteni a dolgát, miközben kemény csata zajlott közöttük, de egyértelműen megérdemelten a magyar fiú léphetett tovább.

Eddig nem lehet okunk tehát panaszra. Négy küzdelemből, három győzelem az első nap mérlege. Szombaton ismét négy magyar versenyzőért lehet majd szorítanunk. Hajrá fiúk, varázsoljatok soha véget nem érő csodát nekünk Afrikába!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook