2019. február 20. - Aladár, Álmos

A győri lányok MEGCSINÁLTÁK

2018. május 14. Szerző: Rózsa Misi
Már tavaly hatalmas bravúr volt, hogy a Győri ETO kézilabdás lányai meg tudták nyerni a BL-t. Na-ná! BL-t nyerni mindig hatalmas siker. De az események elé szaladva gyorsan kimondom azt is, hogy a BL címet megvédeni, az az igazi nagy bravúr.

 

És ezek a lányok, bár sokszor voltak kisebb hullámvölgyben, megcsinálták ezt a félelmetes bravúrt. Óriási dicsőséget szereztek ezzel a magyar kézilabdának és az egész országnak.

Amikor meg tudtuk,hogy az elődöntőben az addig kőkeményen menetelő CSM Bukarest lesz lányaink ellenfele, nagyon izgultunk azért, hogy a nagy teher alatt ezzel a kihívással hogyan fognak tudni megbirkózni a lányok. De amikor már kijöttek a parkettára, valami olyan magabiztosság sugárzott belőlük, hogy nem is lehetett kérdés, hogy ki fog itt örülni a végén. És ez a magabiztosság, nagyon masszívan, jól felépített játékkal társult a mérkőzés során és a támadójátékunk is szinte hibátlan volt, ellenállhatatlanul jöttünk előre folyamatosan. Az első pillanattól megszereztük a vezetést és azt egyszer sem engedtük ki a kezünkből a találkozó során. Az első félidőt még „csak” 12-10-re nyertük, a második félidőt már 14-10-re így parádésan jó szereplés mellett alakult ki a 26-20-as győzelem számunkra és verekedtük be ezzel magunkat a döntőbe.

A Ferencvárost kiverő Rosztov volt az elődöntő másik mérkőzésén a Vardar SCBT ellenfele. De akik a Fradit le tudták győzni, azok abszolút alárendelt szerepre voltak kényszerítve aktuális ellenfelükkel szemben. A Vardar SCBT az első félidőt 7-10-re a másodikat 12-15-re nyerte, így a 25-19-es végeredmény mellett ők kerültek be a döntőbe ellenünk. Veszélyes, nagyon erős ellenfélnek festettek.

Először a bronzmérkőzést játszották le. A CSM Bukarest Az első félidőt igen könnyedén nyerte meg 19-14-re. Úgy festett könnyű dolguk lesz. De nem lett az, mert a második félidőre jelentősen feljavult az orosz csapat játéka és a Rosztovnak nem sok kellett ahhoz, hogy kiénekelje a sajtot az ellenfele szájából. A második félidőt ők nyerték 12-16-ra, de ez már kevés volt számukra, így 31-30-ra a CSM Bukarest nyert és ők hódították el a bronzérmet ezzel.

Jöhetett a mindenkit leginkább foglalkoztató mérkőzés a női kézilabda BL döntő mérkőzése. Ahogy azt várni is lehetett, hatalmas küzdelmet hozott a két csapat találkozója. Mi kezdtünk kicsit jobban, de a Vardar SCBT ott lihegett a sarkunkban végig. Az első félidő 9-9-es eredménnyel zárult. A második félidő is eszméletlen szoros volt, az utolsó pillanatban még az ellenfelünk vezetett, de szerencsére összejött még számunkra az egyenlítés, így 11-11-lett itt a küzdelem vége, jöhetett tehát a hosszabbítás. A hosszabbításban szinte a semmiből merítettek új erőt maguknak lányaink.Itt jellemzően mi vezettünk, volt amikor már három gólos is volt az előnyünk. Igaz nagyon jött ránk a Vardar a végén, de szerencsére egy góllal mi bizonyultunk jobbnak, így a Győri ETO csapata csodát varázsolt elénk és megvédték BL bajnoki címüket ebben a szezonban.

Nagy elismerés ezért a csajoknak és a felkészítő mestereiknek, a szakmai stábnak, mert kiváló munkát végeztek el velük, remek volt végig a formaigazításuk is. Nagy öröm ez minden magyarnak, nagy öröm ez minden sportszerető embernek. Szép volt lányok! Köszönjük!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook