2018. december 15. - Valér

Rekord a gyorskorcsolyában

2018. február 13. Szerző: Rózsa Misi
Az 1500 méteres gyorskorcsolya szám, hasonlatos sok mindenben a hosszú távú futáshoz. Itt nem elég erősnek lenni, remek taktikai érzék is szükségeltetik ahhoz, hogy valaki sikeres legyen benne. Jól kell tudni már az elején helyezkedni és nagyon fontos az erő és energia tudatos és mérnöki pontossággal történő beosztása is.

 

A hollandok egyre jobbak a gyorskorcsolyában is. Van aki azt mondja, hogy ahogy esik vissza a holland labdarúgás a világ élvonalában, azzal arányosan törnek előre a gyorskorcsolyázóik.

A 3000 méteren már lezajlott versenyt is holland versenyző nyert meg Dél-Koreában a gyorskorcsolyában. Most az 1500 méteren is holland versenyző bizonyult ellenállhatatlannak, Ireen Wüst-el gyakorlatilag senki nem tudta igazán felvenni a versenyt, a második helyen végző japán Takagi Miho is 20 századmásodperc hátránnyal tudott utána beszáguldani a célba, míg a bronzérmet megszerző szintén holland Marrit Leenstra 91 századmásodperccel volt lassabb, igaz a bronzért nagyot kellett neki is csatázni a szintén holland Lotte van Beek ellen, akinél 1 ezredmásodperccel volt csak gyorsabb. Az 5. az amerikai Brittany Bowe lett 1.19 másodperc hátránnyal, míg 6. a japán Kodaira Nao, akire a győztes holland 1.76 másodpercet vert rá.

Ireen Würst az egyetlen olimpikon, aki a téli olimpiai játékok során négy különböző olimpián is egyéni számban aranyérmet tudott szerezni. Amúgy z most az 5. olimpiai aranyérme, ami mellett még 10 egyéb éremmel is büszkélkedhet. Jelen pillanatban őt tekinthetjük a legeredményesebb holland olimpikonnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook