2019. június 16. - Jusztin

A Gyűrűk Ura

2018. augusztus 18. Szerző: Szele Tamás
Nem lenne csoda, ha a tegnap esti affér után Erik Cikosnak új beceneve lenne – legalábbis a saját csapatában és annak szurkolói körében hívhatnák a Gyűrűk Urának, ugyanis olyan módon sikerült megakasztania a DVSC-MTK- mérkőzést, ami még soha nem fordult elő a sportág történetében, pedig az már valami. Ahhoz már egyszerre kell balszerencse és találékonyság.

 

Ráadásul el sem kellett kezdeni a meccset ahhoz, hogy fennakadjanak egy apróságon. Történt ugyanis, hogy a bíró még a kezdés előtt észrevette, miszerint Cikosnak gyűrű van az ujján, márpedig ékszert viselni játék közben szigorúan tilos. Nem is szamárság ám ez a tilalom, egyszerre védi a viselőt és a játékostársakat: nem kis erők ütköznek meg a pályán, a fémtárgyak, ékszerek akaratlanul is komoly sportsérüléseket okozhatnak.

Nosza hát, vegyük le azt a gyűrűt. Az ám, csak nem jött – ami bizony arra utal, hogy Cikos edzés közben sem szokta levenni, különben könnyebben járna az ujján. Húzták, vonták, szappanozták, vizezték, előkerült a cérna helyett egy kis géz – mindhiába. A gyűrű nem engedett. Cikos helyett Kusnyir Eriknek kellett pályára lépnie.

A mérkőzés? Hat perc késéssel indult a gyűrű miatt. Az  első percekben két nagy helyzetet is kialakítottak a hazaiak, az első negyedóra végén azonban a vendégek szereztek vezetést. A folytatásban is többet támadó DVSC a félidő hajrájában szabadrúgásból egyenlített, ám nem sokáig örülhettek a debreceni szurkolók, mivel egy perccel később már újra az MTK-nál volt az előny. A szünet után is a Debrecen birtokolta többet a labdát, mezőnyfölényben játszott a hazai együttes, ám sokáig komoly gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani. Az MTK kontratámadásokra rendezkedett be, és ezek egyikéből tovább növelte előnyét. A Loki a hajrában mindent egy lapra feltéve támadott, és előbb szépített, majd miután kihagyott egy százszázalékos helyzetet és lőtt egy kapufát is, a hosszabbítás utolsó percében Szatmári fejesével kiharcolta az egyenlítést.

Mi ebből a tanulság? Többféle is lehet, de nem az, hogy nős ember ne menjen focizni. Leginkább azt mondhatjuk, hogy Cikos forduljon orvoshoz egyelőre és utána az edzője is beszélgessen el vele a játék szabályairól – hiszen az ékszerviselés tilalma a pályán régi, köztudott dolog.

Ugyan az is érdekes, hogyan engedhették edzeni gyűrűben, bár legyünk jóhiszeműek, és tételezzük fel, hogy az ékszer még új, és nem kellő körültekintéssel vásárolták.

A játékostársak meg – ha van némi humoruk – vegyék meg Tolkientől a Gyűrűk Urát Cikosnak, hogy alaposan tanulja meg belőle:

„Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...”

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook