2019. január 18. - Piroska

Ha a Milanba belépsz, ne számíts hosszú jövőre

2017. december 3. Szerző: Rózsa Misi
Nyilván minden edző számára hatalmas megtiszteltetésnek számít, ha lehetőséget kaphat arra, hogy leülhessen a nagy múltú Milan kispadjára. Nagyon sokan ezért az állásért a fél karjukat is készek lennének odaadni. Csakhogy aki megkapja ezt a lehetőséget, annak az utóbbi időszakban fel kell készülnie arra, hogy túl stabilan nem érdemes berendeznie az irodáját, mert aki jön, annak hamarosan távoznia is kell.

 

2014-ben még Massimiliano Allegri ült a Milán kispadján. 2010-ben érkezett a klubhoz és sokan azt gondolták innen mehet akár majd nyugdíjba is. De a Milán vezetése elégedetlen volt a csapat szereplésével, az edzőt okolták ezért és menesztették. Azóta a Juventus kispadját foglalja el és sikert-sikerre tud ott halmozni. 2014-ben a megváltóként tekintettek a kispadra érkező Clarence Seedorfra. 28 mérkőzés után viszont felállították és új messiás keresésére indultak. Nem mentek túl messzire, mert Filippo Inzaghi személyében találták meg a Nagy Megmentőt. Neki egy év jutott a Milan kispadján, majd neki is fel kellett állnia onnan. Jöhetett Szinisa Mihajlovics. Az ő irányításával bejutott a Milán az olasz kupa döntőjébe is, egyre jobban játszott a csapat, ennek ellenére már a szezon közben a klub búcsút vett a mestertől és Cristian Brocchit ültették le az idény hátralévő szakaszában a kispadra, akit a szezon végén fel is állítottak onnan. Őt válthatta Vinczenzo Montella a padon.

Montella sikerre vezette a csapatot, hiszen első körben már sikerült a Juventus ellenében megnyerniük az olasz Szuperkupát és a nemzetközi porondra is kisegítette a csapatot. Végre egy edző, akivel elégedett volt a klub vezetése, amit mi sem bizonyított jobban, hogy 2019-ig meghosszabbították vele a szerződésüket, egyértelműen úgy nyilatkoztak, hogy hosszú távon helyezik belé a bizalmukat. De a Milán ugyan jól szerepel az Európa Liga küzdelmeiben, de a hazai bajnokságban gyengélkedve jelenleg a 7. helyen található. A bukdácsolásuk oka leginkább a bajnokságban mutatott gólképtelenségüknek tudható be. Hogy otthon hullámvölgybe kerültek, az az eredményeik alapján valóban nem lehetett kérdés. A Milán vezetése nem rég még azt mondta, hogy nem ingott meg a bizalmuk a szakvezetőben, benne gondolkodnak, ő kap lehetőséget arra, hogy kihúzza a csapat szekerét a kátyúból. Ezért is volt meglepő, hogy hirtelen mégis bejelentették, hogy szerződést bontanak a szakemberrel és a helyére Gennaro Gattuso ülhet majd le.

A Milán 18 alkalommal volt már olasz bajnok. 5 alkalommal hódította el az olasz kupát és 8 alkalommal az olasz Szuperkupát. 7-szer nyerte meg a BL-t, 2 esetben a KEK-et. 5 alkalommal vihette haza az európai Szuperkupát, 3 alkalommal hódította el a Világkupát.

2009-2010-ben 3. helyen végzett a bajnokságban. 2010-2011-ben 1. hely. 2011-2012-ben a 2. lett. 2012-2013-ban a 3 hely jutott nekik. 2013-2014-es szezonban csak 5. 2014-2015 a mélyben a 10. hely. 2015-2016 itt 7. hely. 2016-2017 itt 6. hely a sorsa.

Tehát 2013 és 2017 között, 6 edzőt már felzabált a Milán és jelenleg 7. edzője ülhet a kispadján. Nagy kérdés, hogy ha belátható időn belül nem találják meg a Milán játékosai a góllövő cipőjüket, vajon mennyi ideig lesz lehetősége Gattusonak melegíteni a kispadot a csapatnál.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook