2022. január 21. - Ágnes

Hajléktalanok dicsősége

2018. november 20. Szerző: Szele Tamás
Kérem, hogy a jó hírrel kezdjem, bronzérmesek vagyunk a labdarúgó világkupán! Hogy miért nem zeng ettől minden médium? Mert hát nem a nagy világkupán kaptuk meg a bronzérmet, a magyar válogatott ettől azért még némiképp messze jár, nem nagyon, csak fényévekre, hanem a hajléktalanok futball-világbajnokságán állhatott dobogóra a magyar csapat.

 

Lássuk a szikár tényeket: Magyarország válogatottja bronzérmes lett a Homeless World Cupon, a hajléktalanok futball-világbajnokságán, melyet idén Mexikóváros főterén rendeztek meg.

Az esemény honlapja szerint a magyar csapat a negyeddöntőben 6-4-re győzte le Brazíliát, majd az elődöntőben 7-2-re kikapott Chilétől. Az együttes a bronzmérkőzésen Portugáliával találkozott, és 6-5-re nyert.

A vb-aranyérmet a házigazda mexikóiak szerezték meg, akik a döntőben 6-3-ra kerekedtek a chileiek fölé.

Az Oltalom Sportegyesület korábbi tájékoztatása szerint a magyar válogatott tagjait az elkötelezettségük alapján választották ki: a futballistákban közös, hogy mindegyikük küzd anyagi és lakhatási gondokkal. Magyarország 13 éve minden évben küldött csapatot a vb-re. Az idei együttes tagjai között van, aki bedőlt devizahiteles ingatlanban, más penészes önkormányzati lakásban, vagy édesanyjánál a szoba-konyhában lakik. Más romatelepről érkezett. Közös bennük, hogy mindegyikük anyagi és lakhatási gondokkal küzd, mégis kitartással és odaadással készülnek arra, hogy Magyarországot képviseljék. Több mint száz edzésen, nyelvórán és munkaerő-fejlesztő képzésen vettek részt azért, hogy bekerülhessenek a csapatba, jobbá tegyék az életüket, megvalósítsák álmaikat.

Íme hát, láthatjuk: még a legnagyobb nehézségek sem állhatták útját a sportnak és a tehetségnek... mire vinnék, vihetnék ezek a srácok, ha rendezett körülmények közül tudnának indulni, és nem mérföldes hátrányból?

Le a kalapokkal, sporttársak.

Köszönjük, gyönyörű volt!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook