2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Halál a pályán

2018. november 12. Szerző: Szele Tamás
Valami zajlik a magyar futballcsapatoknál, nem az élvonalbelieknél, de zajlik, valami nagyon, de nagyon rossz: csak az elmúlt héten történt arccsonttörés szenvedett játékosnak lett olyan mértékű agyrázkódása, hogy az utána lőtt góljára és a lecserélésére sem emlékszik és tegnap bizony már halál is esett. A Csorna 28 éves játékosa, Sipőcz Tamás hunyt el játék közben.

 

Az arccsonttörésről lapunk is beszámolt november nyolcadikán, az agyrázkódást az Index tudósításából ismerjük, a ZTE csatára, Balázs Zsolt szenvedte el a Cegléd elleni, szerdai meccsen – de hogy történt a haláleset?

Keveset tudunk egyelőre, annyi biztos, hogy a 60. perc táján félbeszakadt a Csorna-Lébény labdarúgó-mérkőzés, mert a Csorna játékosa, Sipőcz Tamás meccs közben elhunyt. A mentők a pályán kezdték újraéleszteni, de sajnos nem tudták megmenteni. A futballistát a kiérkező mentők előbb sikeresen újraélesztették, majd később az oldalvonal mellett a mentőautóban mégis elhunyt. A játékvezető ezért félbeszakította az összecsapást. Sipőcz Tamás az elmúlt nyáron igazolt Csornára, előtte hosszabb ideig a Répcementi SE futballistája volt.
„– Egy hosszú átadásra figyelt a pályán szinte mindenki, ami után azt vettük észre, hogy az egyik hazai játékos összegörnyed, majd összeesik. A hazaiak gyúrója és a kapus azonnal odafutott hozzá, s megpróbáltak neki segíteni. Nem volt az eszméleténél, s látszott, hogy komoly a baj – idézte fel a tragédia perceit a vendégek egyik játékosa, Sallai Dávid. – Valaki aztán mentőt hívott, ami nagyon gyorsan, öt-hat perc alatt meg is érkezett. A mentők ott a pályán elkezdték újraéleszteni, s úgy tűnt, ez sikerült is nekik. Aztán betették a mentőbe, de nem tudtak vele elindulni. Kiderült, hogy ismét újra kellett éleszteni. Úgy negyven-ötven percig küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. A mentő az öltözőhöz kanyarodva állt meg... Természetesen a meccset nem tudtuk folytatni.”

Sipőcz Tamás a Répcelakban nevelkedett és már 18 évesen bemutatkozhatott az NB III-ban is. Munkahelyi elfoglaltsága miatt 2013 óta idén nyárig a megye II-es Répcementi együttesét erősítette, ahol három bajnoki címet is ünnepelhetett. Épp családalapításra készült, párjával jövőre tervezték az esküvőt, önálló otthont is teremtettek maguknak.

Szerkesztőségünk őszinte részvétét, mély együttérzését fejezi ki a családnak.

De nem hallgathatjuk el a belőlünk feltörekvő kérdést: Mi folyik itt?

Mi történt a focival?

Ezek nem nagy csapatok, nem hatalmas tétre játszott meccsek, nincsenek bennük óriási pénzek, miért hát a durvaság, a túlhajtás, a túlerőltetés?

Mi lett a fociból?

És miért?

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook