2018. október 20. - Vendel

Hamarosan indul a férfi kézilabda EB

2018. január 7. Szerző: Rózsa Misi
Lassú felpörgés után, hamarosan gőzerővel beindul a nemzetközi sportélet. Január 12-étől már szurkolhatunk férfi kézilabda válogatottunknak, akik a horvátországi Európa bajnokságon fognak küzdeni a minél jobb helyezés elérésének érdekében.

 

Közhelynek számít, ha azt mondjuk, hogy nem lesz könnyű dolga a fiúknak jó eredményt elérni az erős nemzetközi mezőnyben. Közhely, de ennek ellenére a torna előtt mindenképpen el kell ezt mondani. Akkor is, ha reméljük nagyon, hogy a magyar válogatott van olyan erős, lesz olyan formája, amivel a legjobbak ellen is sikeresen vehetik majd fel a küzdelmeket.

Eddig az EB küzdelmek során igazán kiugró eredményt magyar csapatnak nem sikerült még elérnie. A legjobb eredményünket 1998-ban értük el Olaszországban, amikor a 6. helyen sikerült végeznünk. 2000-ben és 2002-ben ki sem tudtunk jutni sajnos az EB-re. Az első EB-n 7. helyezést szereztünk, volt még az EB-k történetében ezek mellett három 6. helyünk, egyszer lettünk 9.-ek, 10.-ek, 12.-ek, 13.-ok, 14.-ek. Legutóbb 2016-ban a 12. helyen végeztünk, tehát bőven van hova javulni eredményességben.

Négy csoportban fognak zajlani az EB küzdelmei. Minden csoportból az első három léphet tovább majd a középdöntőkbe.

Az A csoport tagjai:

Horvátország

Izland

Szerbia

Svédország

A B csoport tagjai:

Ausztria

Fehéroroszország

Franciaország

Norvégia

A C csoport tagjai:

Németország

Macedónia

Montenegró

Szlovénia

A D csoport tagjai:

Csehország

Spanyolország

Dánia

Magyarország

Az A csoport küzdelmeire Splitben kerül majd sor. A B csoport mérkőzéseit Porecben vívják majd meg. A C csoport mérkőzéseire Zágrábban, míg a D csoport a magyar érdekeltségű csatákkal Varasdon lesznek lejátszva. A középdöntőket két csoportban, Zágrábban és Varasdon fogják játszani, míg a döntőknek és a helyosztóknak Zágráb ad majd otthont. A döntőre január 28.-án kerül majd sor. Természetesen az EB eseményeiről és reményeink szerint a magyar bravúrról, lapunk végig be fog számolni Önöknek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook