2019. január 16. - Gusztáv

Hamburg égése

2018. május 13. Szerző: Szele Tamás
Égett tegnap Hamburg, kérem, kétféleképpen is: a stadion füvén a görögtűz lángolt, de a csapat is égett, mint Trója, ugyanis első alkalommal sikerült kiesniük a Bundesligából, annak dacára, hogy a HSV volt az egyetlen csapat, amelyik még soha nem esett ki a liga 1963 óta íródó történetében. Volt, kérem, volt – és ezt a szurkolók nem a legnagyobb örömmel fogadták.

 

Bizony, kiesett a Hamburg sajnos, hiába nyertek 2-1-re szombaton a Borussia Mönchengladbach ellen, de a Wolfsburg Köln elleni 4-1-es győzelme azt jelentette, hogy a saját győzelmüktől függetlenül – csak kiestek. Ráadásul 1963 óta az első osztályban szerepeltek, szóval nagy égés ez, hozzá képest a görögtűz kismiska. De nézzünk szembe a tényekkel: a Hamburg mindenképpen kiesett, a 4-1-re nyerő Wolfsburg kiesési helyosztót játszhat, vagyis ők még bennmaradhatnak a Bundesligában.

És hát a közönségnek sem volt galambepéje, no meg ne feledjük, hogy értenek is a játékhoz: számítottak ők valami rosszra, nem csoda, miszerint kitört a káosz a 92. percben – pedig még az edzésekre is ezerötszázan mentek ki, annyira rajonganak a kedvenc csapatukért. No, de erős, szélsőséges érzelem a rajongás, könnyen vált haragba, indulatba: görögtüzet, füstgránátokat dobáltak a pályára, be is rohantak, bizony, a rendőrség kellett jobb belátásra bírja őket. A tömegjelenet miatta kényszerszünet mintegy negyedóráig tartott, utána sikerült befejezni a találkozót.

Hát, végül is nagy baj nem történt, kivéve, hogy a Hamburg valóban nem szerepelt még ilyen rosszul, mióta csak létezik a Bundesliga.

De a szurkolók magatartása sokat elmond a hangulatukról: ezeknek az embereknek hatalmas a szíve, nagyon tudják szeretni a csapatot – és nagyon tudnak rá haragudni is.

A Hamburg most már meg fogja ezt tanulni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook