2018. október 20. - Vendel

Harc a kiadó helyekért

2017. november 8. Szerző: Rózsa Misi
Ma már tudjuk, hogy Európából a csoportokban elért eredményei alapján továbbjutott a Világbajnokságra Franciaország, Portugália, Németország, Szerbia, Lengyelország, Anglia, Spanyolország, Belgium és Izland. Ezek a csapatok csoportelsőségükkel verekedték ki a továbbjutásukat.

 

Németország nyújtotta a legszebb eredményt, hiszen 10 mérkőzéséből mind a tízet meg tudta nyerni, ami senki másnak rajta kívül nem sikerült most. Veretlenül léphetett tovább Anglia, Spanyolország, Belgium is, de a belgáknak és spanyoloknak becsúszott egy, az angoloknak 2 döntetlen is mellé.

A nyolc legjobb második szerezte meg a jogot arra, hogy egymás ellen pótselejtezőn kiverekedjék maguknak a jegyet a VB-re. Svájc, Olaszország, Dánia, Horvátország, Svédország, Észak-Írország, Görögország és Írország lett ez a nyolc. Szlovákia ugyan második helyen végzett, de mint a legrosszabb második, nem kaphatott lehetőséget a javításra.

Csütörtökön megkezdődnek a pótselejtezők. Minden esetben oda-visszavágós mérkőzés alapján dől majd el, hogy ki lesz az a négy európai csapat, aki részt vehet az oroszországi VB küzdelmeiben. Természetesen a második mérkőzésen, ha azonos eredmény születik, mint az elsőn, akkor jön a hosszabbítás, majd ha az sem hoz döntést, akkor 11-esek fognak dönteni a csapatok között, orosz rulett formájában.

Az első mérkőzésen Észak-Írország otthon fogja fogadni a selejtezők során remekül teljesítő svájciakat. A mostani vendéglátók, a selejtezők során, az összes meccsüket meg tudták nyerni, egyedül a bombaerős németektől kaptak ki. Igaz Svájc is az összes vendég mérkőzését meg tudta nyerni, egyedül a Portugáloktól kapott ki a legvégén, amin el is bukta csoportelsőségét és ez nem csak az egyetlen vendég veresége volt, hanem a teljes sorozatban az egyetlen veresége. Svájc az esélyesebb, de nem biztos, hogy már az első mérkőzésen el tudja majd dönteni a továbbjutás kérdését.

Horvátország otthon fogja fogadni az első mérkőzésen a görögöket. A selejtezők során a horvátok otthon veretlenek tudtak maradni, de becsúszott egy döntetlen a finnek és a törökök ellen is. Igaz a görögök is veretlenek tudtak maradni vendégként. Két döntetlenjük volt nekik is vendégként a selejtezőkben, az egyik Bosznia-Hercegovina ellen, a másik pedig Belgium ellenében. A horvátok látszanak kicsit esélyesebbnek a továbblépésre, de nem lesz könnyű dolguk ezt kiverekedni, az egyre jobb görögök ellenében.

Svédország lehet Olaszország ellen az első mérkőzésen a pályaválasztó. Otthon a svédek a selejtezők során az összes mérkőzésüket meg tudták nyerni, kizárólag a hollandokkal játszottak döntetlent. Az olaszok vendégmérlege is pazarnak mondható, hiszen kizárólag a spanyoloktól kaptak ki, mindenki mást le tudtak győzni. Ebből a párharcból is az olasz továbbjutás várható, hiszen ez az olasz válogatott most nagyon erős.

Dánia megnyerte a pályaválasztó jogát Írország ellen az első mérkőzésre. A dánok a selejtezők alatt otthon hektikusan teljesítettek, hiszen kikaptak meglepetésre Montenegrótól, és ikszeltek Romániával. Az írek vendégként közepesen muzsikáltak, ugyan meg tudták őrizni veretlenségüket, de ikszeltek Szerbiával és nagy meglepetésre, Grúziával is. Ezen a mérkőzésen elég jó esélye van a döntetlennek vagy a kis arányú hazai győzelemnek, de a végső esélyesnek, inkább most talán Írország látszik az abszolút egyenlő erők párharcában.

A visszavágó mérkőzéseket jövő héten játsszák le egymás ellen a csapatok és azután fog kialakulni azoknak a végleges listája, akik Európát képviselhetik majd a VB küzdelmek során.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook