2018. október 20. - Vendel

Hárman még az éremért bokszolhatnak Törökországban

2017. október 25. Szerző: Rózsa Misi
A törökországi ökölvívó Ifjúsági EB folytatódott. Kedden egyetlen versenyzőnknek kellett ringbe lépnie és nagyon reméltük, hogy sikerül neki tovább verekednie magát.

 

Nagyon pontos kifejezés ez, hogy reméltük, hogy sikerül neki, hiszen valljuk meg férfiasan, hogy 81 kg-ban a zászló nem a magyar fiúnak Egervári Richárdnak állt, hanem sokkal inkább fehérorosz ellenfelének, Andreyu Vadzimnak. A fehérorosz fiú nagyon sok nemzetközi sikeren van már idén is túl, rengeteg mérkőzést vívott meg, lényegesen magasabban jegyzett versenyző ma még, mint Ricsi. Ahhoz, hogy itt Egervári nyerni tudjon, ahhoz a kellett volna, hogy a fehérorosz nagyon balszerencsés, nagyon rossz napot fogjon ki, vagy Ricsinek legyen extra teljesítménye. Nem lehet panasz arra, ahogy Egervári küzdött a sikerért, de sajnos a rutin valóra váltotta a papírformát, így a magyar fiú egyhangú pontozással vereséget szenvedett és sajnos nem léphetett tovább.

Most a szerda nagy téttel bír a versenyzőink számára. Hét fiú elveszítette az éremszerzés lehetőségét ugyan, de még hárman versenyben maradtak azért, hogy érmet szerezhessenek. És ehhez mindhárom fiúnak, már csak egyetlen csatát kéne megnyernie.

49 kg-ban Bernáth Attilának az örmény Erik Tokhyán ellen kéne nagyot alakítania. Szerencsére Attila nem a legerősebbek közül kapott most itt ellenfelet, így elméletben megoldhatja a feladatát, de nem lesz könnyű dolga, nagyon össze kell kapnia magát.

75 kg-ban Cservenka Róbertnek már borzalmasan nehéz dolga lesz, hiszen az orosz Daniil Teterevet kellene legyőzni az éremért. Azt az oroszt, aki junior Európa bajnok tudott lenni, 3 év alatt az orosz mindössze egyetlen vereséget szenvedett el. Igaz még csak elsőéves ifi, de már 150 mérkőzés van a háta mögött, és legnagyobb várományosa most is a bajnoki arany megszerzésének.

91 kg-ban Fehér Koppány ellenfele az ukrán Arkagyij Karstan lesz. Az ukrán szintén junior Európa bajnok volt, és az egyik elsőszámú esélyese annak, hogy megnyerhesse ezt az EB-t is. Nagyon kemény a fiú, rutinos és hatalmas ütőerővel rendelkezik, acélból van az álla, nehéz megütni, nehéz megfogni.

Cservenka és Fehér esetében, ha itt most nyerni tudnának, az bármi is történik utána, felérne azzal, mint az egész EB megnyerése. Hogy a szíve meg van mindkét srácnak ahhoz, hogy megcsinálják a csodát, az elvitathatatlan.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook