2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Hát ez nagyon kevés a Viditől

2018. július 26. Szerző: Rózsa Misi
Az ember szereti a sportot, szereti a focit. Én azon elvetemültek közé tartozom, akik még a magyar focit is képesek szeretni, minden eredménytelensége ellenére is.

 

Okokat ne tessenek kérdezni, mert arra válaszolni nem tudok, maximum azzal a közhellyel, hogy: igaz, hogy kicsit sárga és savanyú, de a mienk! Amikor az ember sportújságíró nem csak szórakozásból ül le a tévé elé meccset nézni vagy megy ki a pályára, hanem ez a munkája részét is képezi. És van, amikor ez örömök forrása, hiszen pénzt keres a szórakozásán keresztül. Ilyenkor jó dolgunk van. De tegnap a Ludogorec-MOL Vidi mérkőzést kellett végig néznem. Hát ez aztán örömöt a legkisebb mértékben sem adott. Sőt szenvedést jelentett még a nézése is.

Rendben van. A Ludogorec nem egy gyenge csapat, tavalyi évben az EL-ben igen messzire el is jutottak. Évek óta sorozatban nyerik meg hazájuk bajnokságát. De ettől még, nem többek egy erős középcsapatnál. Persze így is magasabban jegyzettek, mint a Mol Vidi csapata, nem is lenne szégyen nagy harcban kikapni tőlük. Az is igaz, hogy az első mérkőzésen még nem kapott ki a MOL Vidi, de harc sem alakult ki egyáltalán. Illetve aki harcolt az a Ludogorec volt, amelyik végig nyomta a 90 percet támadással, a Mol Vidi elkeseredett védekezése mellett.

Mindent elmondanak erről a meccsről. 61 %-ban a bolgároknál volt a labda, 39 %-ban a Vidinél. 16 kapura lövése volt a bolgároknak, mindössze 2 a Vidinek. 11 szögletet végezhettek el a bolgárok, a Vidinek egy sem jött össze. Úgy játszottak a bolgárok a Vidivel, mint macska az egérrel. Egyértelműen a Vidi legjobbja Kovácsik kapus volt és Juhász Roland a védő. Ha ők nem teljesítenek kiválóan, akkor már az első mérkőzésen ez a Ludogorec nagyon megverte volna a magyar bajnokot.

A játék folyamatosan a mi térfelünkön zajlott gyakorlatilag, már az csoda volt, amikor sikerült átjutnunk a félpályánál. A Vidi teljesen feladta a támadás kísérletét is, minden erejével kizárólag a védekezésre koncentrált. Ahogy haladt előre az idő, a játékosok egyre inkább a tudás és a teljesítmény hiányát agresszióval akarták pótolni, kész szerencse, hogy nem került a magyar bajnok, emberhátrányba, amit leginkább a bíró elnéző magatartásának köszönhetett.

A Ludogorec látványosan focizott és szép technikai megoldásokat mutattak be. Minden játékrészükben a Vidi fölé tudtak nőni. Igaz a gólszerzés nem jött össze számukra és az is feltűnő volt, hogy a sebességükkel nekik is komoly problémáik vannak. Talán ezt a visszavágón ki lehetne használnia a Vidinek, ha itthon képes lesz komolyabb színvonalat produkálni és támadásokat kezdeményezni.

Önmagában a 0-0 idegenben nem feltétlen rossz eredmény a Vidi számára. Még bíztatónak is mondanám, ha nem láttam volna mellette azt a gyáva, ötlettelen, rendkívül sok hibát hozó játékot, ami mögötte állt részükről. Fegyelmezett csapatjátékkal, jó focival ez a Ludogorec verhető csapat. De ahhoz, hogy ez bekövetkezzen kéne jó játék, jó csapat és meggyőzőbb teljesítmény. Vagy hatalmas szerencse. És emeljük ki, hogy a szerencse valóban a Vidi mellett állt, szinte csak ennek köszönhetik, hogy ikszel megúszták az első mérkőzést.

A visszavágót jövő héten, szerdán fogják lejátszani. Meglátjuk, az mit hoz eredményében és a játékban magában. Reméljük lényegesen képes lesz javulni a Vidi, különben esélye sem lesz továbbjutni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook