2019. január 18. - Piroska

Hát ez nem jött össze

2018. január 18. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon zöld még ez a magyar férfi kézilabda válogatott. Sajnos hiába van meg bennük a küzdeni tudás és az egyéni képességek, csapatként gyengén muzsikáltak és ezért ki is estek a Horvátországban megrendezett Európa bajnokságról.

 

Hogy a dánokkal egy ideig szoros meccset tudtunk játszani, az biztató volt. Hogy a spanyolok ellen, még annál is szorosabbat tudtunk produkálni, az komoly reménykedésre adott okot. De aztán jött a minden eldöntő mérkőzés a csehek ellen, és nincs mit szépíteni rajta, itt nagyon csúnyán lebőgtünk.

Nem indult pedig rosszul ez a mérkőzés se számunkra, hiszen viszonylag hosszú időn keresztül, vezetni tudtak a magyarok. De aztán megint jött a hullámvölgy, amit a csehek kegyetlenül ki tudtak használni és hamar a javukra fordították a mérkőzést. Az első félidőt már jelentős különbséggel tudták megnyerni 15-11 arányban. A második félidőben is végig ők domináltak, egyértelműen jobbak voltak nálunk, és azt is 18-16-ra ők nyerték, tehát főlényes, 33-27-es sikerükkel magukat tovább lökték a csoportból, a magyarokat pedig kiejtették az EB-ről.

Közben a csoport másik mérkőzésén a dánok 25-22-re meg tudták verni a spanyolokat. Spanyolország ennek ellenére a csoport élén végzett, második lett Dánia, harmadik Csehország és búcsúzott Magyarország.

Az A csoportot Svédország nyerte meg, mögötte második lett a házigazda horvát válogatott. Harmadik Szerbia és kiesett Izland.

A B csoportban Franciaország lett az első veretlenül, második Norvégia, harmadik Fehéroroszország. Innen Ausztria esett ki.

A C csoport első helyét Macedónia szerezte meg. Második lett Németország, harmadik Szlovénia és kiesett Montenegró.

A küzdelmek két főcsoportban folytatódnak tovább. Innen az első két helyezet, juthat majd tovább az elődöntőbe a harmadik helyezetek, vívnak még csatát majd az 5-6. hely megszerzéséért.

Az A csoport tagjai:

Svédország

Franciaország

Horvátország

Norvégia

Fehéroroszország

Szerbia

A B csoport tagjai:

Macedónia

Spanyolország

Dánia

Csehország

Németország

Szlovénia

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook