2019. január 16. - Gusztáv

Hát, nem volt egy Rossi

2017. december 11. Szerző: Rózsa Misi
A Honvéd hosszú évek haloványabb szereplése után, amikor megérkezett hozzájuk Marco Rossi, elindult felfelé, majd kifejezetten szárnyalni kezdett. Nagyon megérdemelten nyerték meg tavaly a Mester mellett a Bajnokságot. Sokan azt gondolták, hogy évtizedre is elképzelhető, hogy a Honvéd kispadján Rossi fog ülni.

 

Mondjuk jó, az ülni az csak képletes, hiszen a temperamentumos edző ritkán tudott nyugodtan ülni a hátsóján, állt, ugrált, szaladgált, gesztikulált és ezzel is a győzelembe hajtotta a legényeit. A játékosok tisztelték és sokra tartották. A szurkolók rajongtak érte és úgy tudtuk, hogy a vezetésnek sincs semmi baja vele.

Ezért derült égből villámcsapásnak számított a hír, hogy nem hosszabbít a Honvéd szerződést vele, így távoznia kell a klubtól, aminek nyilván az volt a fő oka, hogy anyagilag nem tudott a Mester és a tulajdonos megállapodni egymással, miközben sokan gondoltuk úgy, hogy Rossi többet is megérthetne, mint amit suttogtak, hogy mennyit kért volna a maradásért. És tegyük hozzá, hogy amit egy Dunaszerdahely meg tud fizetni, az kizárt, hogy a Honvédnak megfizethetetlen lett volna.

Rossi távozott, jött helyette Van der Meer. A holland jött, látott és nem győzött. 19 fordulón van túl az NB1 és most jön a téli szünet a csapatok számára. A Honvéd ugyan azzal, hogy legyőzte az idei utolsó körben a Paksot otthon 1-0-ra a 4. helyen áll közvetlenül a dobogó alatt, de a szereplése igen botrányosnak mondható, a keretéhez képest. 19 mérkőzés után 8 esetben sikerült nyernie otthon, 7 veresége mellett négy szerény döntetlenje van mindössze. 28 pontja ha azt vesszük, hogy csak hárommal kevesebb, mint már a dobogón álló Debrecené nem szörnyű, de ha azt vesszük, hogy 13 pont a hátrány az első helyhez képest és 10 a másodikhoz, nem kevés. Ráadásul Rossi nélkül, ahogy emlékezhetünk rá, a nemzetközi kupák selejtezőjéből is igen gyorsan kizuhant a csapat.

Vannak, akik azt mondják, hogy nem feltétlen a Honvéd gyengébb szereplése miatt kellett a holland szakvezetőnek távoznia. A vi.nl-nek adott interjújában, nem éppen hízelgően nyilatkozott a klub tulajdonosáról, a magyar viszonyokról és bizony Rossi munkájáról is lesajnálóan nyilvánult meg. Igaz, amikor ez a nyilatkozat itthon napvilágot látott, még a klub vezetése azt mondogatta, nincs azzal nekik semmi bajuk, sőt bizonyos részeivel még egyet is tudnak érteni. Nem zárhatjuk ki, hogy ez így volt. De hát…. Az biztos, hogy a 2017. évben a mérkőzések lezárultak a magyar klubcsapatok előtt, így a Honvéd is pihenőre vonulhat és ez az időpont valóban alkalmas lehetett arra, hogy az edzőváltást végre hajtsák.

Meg van az új edző! Supka Attila ülhet le a kispadra és próbálhat majd 2018-tól bizonyítani a nyakába hullott csapattal. Hemingway azt mondta, ő hisz a külföldi edzőkben, de most azért nem hozatott ide kintről edzőt, mert kevés ideje lenne annak megismerni a magyar viszonyokat, kiismerni a magyar játékosokat. Supka Attila ismeri a Honvéd és az ellenfelek játékosait, abszolút képben van az NB1-el, van is erős kötődése a Honvédhoz, így akár ideális választás is lehet a személye, a pótolhatatlan Rossi pótlására. Majd meglátjuk az első meccsek után, hogy mennyit ért ez a csere.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook