2019. február 16. - Julianna, Lilla

Hatalmas siker az ökölvívó ifjúsági kupa vége

2018. április 25. Szerző: Rózsa Misi
MEG VAN! MEGCSINÁLTA! Emberek! Őrizzük meg a nyugalmunkat és higgadtságunkat. Miközben az asztalt verem örömömben és a szomszéd is átnézett, mi az, amitől ennyire ordibálok, pedig nem szokásom. Mi lehetne más, minthogy néztem Bernáth Attila mérkőzését az olaszországi ifjúsági EB döntőjében.

 

Ki hitte volna! De ez is csak egy felkiáltás a sok közül, mert a DCSV Boksz klub mint nevelő műhely, és persze a verseny előtti felkészülésben dolgozó szakemberek végig tudták, hogy ebben a fiúban ott van a legfényesebb érem. És ami ennél is sokkal fontosabb, ő maga is tudta, elhitte, hogy képes lesz megszerezni, hiszen ezért jött ide. És mi, akik végig szurkoltuk az Eb során is a küzdelmeit és láttuk milyen technikás, erős, fegyelmezett, okos jó bunyós ez a fiú, mi is éreztük, hogy most tényleg ez akár meg is lehet.

Akkor is meg lehet, ha a döntőben a torna egyik legnagyobb esélyese az orosz Batyay Dimitri volt 46 kg-ban az, aki farkasszemet nézett vele a szorítóban. Tudtuk, hogy ide minden eddig mutatottnál több kell a sikerhez, miközben amit eddig mutatott ez a fiú, arról is csak a legnagyobb elismerés szavaival lehet írni és beszélni. Picit azt lehetett várni, hogy a jó nevű ellenfél okán, Attila kicsit félve lép majd a ringbe. De ahogy bejött, az is nagyon rendben volt, látszott rajta, hogy fejben nagyon ott van, mosolygott, jó kedve volt, magabiztosság sugárzott róla.

Nem rohant fejjel a falnak. Nagyon taktikusan, óvatosan kezdett, de az az óvatos kezdés is sokkal inkább támadásra, mint védekezésre épült fel. Olyan volt, mint egy farkas, aki körbe járja a prédáját és amint egy picike lyukat is lát a védekezésében, azonnal lecsap rá és belemar. Ügyesen lépett el ellenfele támadásai elől mindezek mellett. Nagyon figyelt arra, hogy milyen utasításokat kap a sarokból, és azokat látni lehetett, hogy azonnal és nagy fegyelmezettséggel hajtja végre. Nagyon hamar látni lehetett, hogy a mai napon lényegesen jobb, mint ellenfele. Nagyot küzdött az orosz fiú is, ne vegyük el tőle ennek dicsőségét, de nem találta meg Attila ellenszerét. Nagyon lehetett érezni, hogy az utolsó menet végén már mindent kiadtak magukból a versenyzők, ami bennük volt. Attila talán 200%-ot is. De az a lényeg, hogy a végén az ő kezét emelte a magasba a mérkőzést vezető bíró, ezzel beleordíthatjuk a világba, hogy Bernáth Attila, mától hivatalosan is Európa bajnok! Megcsinálta a fiú, hatalmas dicsőséget szerezve ezzel elsősorban önmagának, de nevelő egyesületének és az egész országnak is. Ez derekas szép munka volt.

Talán Attilát az is segítette ebben a küzdelemben, hogy azokért a társaiért is küzdött itt, akiktől az Eb során bírói csalásokkal elvették a siker lehetőségét. Báki Alexért, Matesz Viktóriáért, Barbosu Tiborért és Hámori Lucáért. Teljesen mindegy miért, az a lényeg, hogy nagy csatákon átverekedve magát, felmászott Európa tetejére és meghódította azt, övé lett a súlycsoport trónja ezzel, amit nagyon megérdemelt, és amiről még beszámolni is hatalmas öröm.

Hámori Luca ezüstérme mellé meg lett tehát a magyar arany is. Szép volt Attila! Gratulálunk és nagyon köszönjük neked.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook