2018. június 25. - Vilmos

Hayden donációja

2017. május 24. Szerző: Szele Tamás
Mint arról tegnap már sajnos kénytelenek voltunk beszámolni, belehalt sérüléseibe Nicky Hayden, a Moto GP 2006-os bajnoka. A sportszerűségéről, kedves, barátságos természetéről ismert élsportoló azonban még halála után is képes volt egy mélyen emberi, karitatív gesztusra: ilyenkor szorul el a tudósító torka egy kicsit és homályosul el a szemüveg…

 

Az ugyanis a helyzet, hogy Hayden nem csak kiváló sportoló volt, de okos ember is. Tudta ő, hogy veszélyes sportot űz, bármikor érheti halálos baleset (csak azt nem gondolta volna sem ő, sem más, hogy ez egy kerékpártúrán történik). Épp ezért, már évekkel ezelőtt megírta végrendeletét, melyben azon kívül, hogy gondoskodott családtagjairól és barátairól, meghagyta: halála után belső szerveit átültetések céljából eladományozza. Tehát szervdonációt vállalt. 

A végrendeletet tegnap ismertette a családdal Cesenában Moreno Maresi ügyvéd, és az érintettek fejet hajtottak a „Kentucky Kid” végakarata előtt: így Hayden még holtában is képes jót tenni, emberéleteket menteni.

Földi maradványainak hamvasztása és szétszórása napokon belül megtörténik a Kentucky államban fekvő Owensboróban, szintén végakarata szerint – amint oda tudják szállítani a testet.

Így esett, hogy Hayden még a síron túl is képes volt sportszerű lenni. Nem ment el ő végleg, köztünk él majd, azokban az emberekben, akiknek az életét megmentik majd a szervei…

Hölgyek, urak, sportrajongók: kalapot le.

Óriás ment el közülünk, sosem fogjuk elfeledni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook