2022. január 21. - Ágnes

Hegyre fel

2018. június 5. Szerző: Rózsa Misi
Vasárnap rátört az országra a kánikula. Olyan meleg volt, amilyen július közepén szokott lenni általában. A Hegyre fel elnevezésű verseny, még átlagos időjárási viszonyok között is rendesen meg tudja terhelni a versenyzők állóképességét, nemhogy kánikulában…

 

Ez a verseny nem attól durva, hogy nagyon sokat kell futni, hiszen a táv mindössze 1.5 kilométer, amit az átlagember is képes leszaladgálni, bár magam erre se igen vállalkoznék. Ebben a versenyben az az igazán durva, hogy a start és a cél között 200 méter szintkülönbség van, ami nagyon sok. Annyira sok, hogy hiába jelentkeznek a versenyre sokan, kevesen képesek azt teljesíteni, vannak, akik menet közben feladják inkább és vannak, akik olyan idővel tudják csak megoldani, ami már azonos azzal, mintha feladták volna.

Ezt a versenyt most már IV. alkalommal rendezték meg a Tokaj Hétszőlő Birtokon. A tavalyi versenyt Bényei Szilárd nyerte meg, erre így most címvédőként érkezett. Az 1.5 kilométerből 1 kilométeres a „mászó“ szakasz, utána már „csak” 500 métert sprintelni  a célig. Bényei ebben az évben 9 perc alatt tette meg. / Itt jegyezném meg, hogy az 1500 méteres síkfutásnak a világrekordja, 3 perc 27 másodperc a férfiaknál. De az síkfutás, nincs terep, nincs emelkedése a pályának. Tessék ehhez viszonyítani a Bényei féle 9 percet ezen az extrém 1500 méteren. / És az az érdekes, hogy az extra jó 9 perces idő is Bényei számára ezúttal „csak” a második helyhez volt elég. Mert a versenyt, még ennél is jobb időeredménnyel Szabó Dávid nyerte. A harmadik helyen Kovács Lajos végzett.

A verseny után közvetlenül, egyik versenyzővel sem lehetett volna interjút készíteni. Nem azért, mert nem állnának készséggel a média rendelkezésére, hanem azért, mert nem tudtak volna megszólalni, mert ez a verseny annyit kivett belőlük. De teljesítményükre mind nagyon büszkék lehetnek. Amikor újra jutott levegő a tüdőbe, akkor már elégedetten vigyorogtak is. Jövőre fogadják, újra itt lesznek!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook