2019. március 25. - Irén, Írisz

Hegyre fel

2018. június 5. Szerző: Rózsa Misi
Vasárnap rátört az országra a kánikula. Olyan meleg volt, amilyen július közepén szokott lenni általában. A Hegyre fel elnevezésű verseny, még átlagos időjárási viszonyok között is rendesen meg tudja terhelni a versenyzők állóképességét, nemhogy kánikulában…

 

Ez a verseny nem attól durva, hogy nagyon sokat kell futni, hiszen a táv mindössze 1.5 kilométer, amit az átlagember is képes leszaladgálni, bár magam erre se igen vállalkoznék. Ebben a versenyben az az igazán durva, hogy a start és a cél között 200 méter szintkülönbség van, ami nagyon sok. Annyira sok, hogy hiába jelentkeznek a versenyre sokan, kevesen képesek azt teljesíteni, vannak, akik menet közben feladják inkább és vannak, akik olyan idővel tudják csak megoldani, ami már azonos azzal, mintha feladták volna.

Ezt a versenyt most már IV. alkalommal rendezték meg a Tokaj Hétszőlő Birtokon. A tavalyi versenyt Bényei Szilárd nyerte meg, erre így most címvédőként érkezett. Az 1.5 kilométerből 1 kilométeres a „mászó“ szakasz, utána már „csak” 500 métert sprintelni  a célig. Bényei ebben az évben 9 perc alatt tette meg. / Itt jegyezném meg, hogy az 1500 méteres síkfutásnak a világrekordja, 3 perc 27 másodperc a férfiaknál. De az síkfutás, nincs terep, nincs emelkedése a pályának. Tessék ehhez viszonyítani a Bényei féle 9 percet ezen az extrém 1500 méteren. / És az az érdekes, hogy az extra jó 9 perces idő is Bényei számára ezúttal „csak” a második helyhez volt elég. Mert a versenyt, még ennél is jobb időeredménnyel Szabó Dávid nyerte. A harmadik helyen Kovács Lajos végzett.

A verseny után közvetlenül, egyik versenyzővel sem lehetett volna interjút készíteni. Nem azért, mert nem állnának készséggel a média rendelkezésére, hanem azért, mert nem tudtak volna megszólalni, mert ez a verseny annyit kivett belőlük. De teljesítményükre mind nagyon büszkék lehetnek. Amikor újra jutott levegő a tüdőbe, akkor már elégedetten vigyorogtak is. Jövőre fogadják, újra itt lesznek!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook