2019. január 16. - Gusztáv

Heti BL-ünket ad meg nekünk ma

2018. február 21. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódik a BL egyenes kieséses szakasza. Ezúttal kedden négy csapat léphetett pályára az első mérkőzésen, hogy előnyhöz jussanak. Ez az egyiknek sikerült, a többinek nem igazán.

 

A Bayern München ellenfele a Besiktas csapata volt. Talán még a németek is nagyobb küzdelemre számítottak a két csapat között, mint ami a vége lett. Igaz nagy segítséget kaptak a bajorok azáltal, hogy ellenfelük már a 16. percben emberhátrányba került. Ennek ellenére, az első német gól, csak az első félidő utolsó perceiben esett.

De aztán jött a második félidő és beindult a német gőzhenger. Itt már négy gólt tudtak szerezni a megroppant ellenféllel szemben és az 5-0-s győzelmük valljuk meg csak formalitássá alakította a visszavágó mérkőzését.

Hogy mekkora különbség volt a két csapat között, azt a statisztikai adatai is a meccsnek jól mutatják. A németek 34 esetben lőttek kapura, ebből 13 esetben el is találták azt. A törökök 6 esetben próbáltak kapura rúgni, és csak egyetlen esetben találták el az ellenfél kapuját ebből. A labdabirtoklási adatok is jelentős német fölényt mutattak.

A másik mérkőzés már a legkisebb mértékben sem hasonlított erre. Két egyenlő erőt felmutatni képes csapat mérkőzött meg egymással a Chelsea-Barcelona összecsapás során. A védelmek játszották leginkább mindkét oldalon a főszerepet, ezt jól mutatja az is, hogy az egész mérkőzés során, mindössze 17 kapura lövés történt és ebből összesen 4 találta el a kaput, mindkét oldalon 2-2. Leginkábba mezőnyben gyűrte egymást a két csapat. Igaz a spanyolok többet birtokolták a labdát, de ezt a hajukra kenhették. Az első félidő gól nélkül telt el.

Aztán a második félidőben az angoloknak jött össze a vezető találat. Ezután a Barcelon fokozta a nyomását, de sokáig úgy festett nem fognak tudni mit kezdeni a szervezett védekezés ellen. Csakhogy egyetlen esetben ez a védelem kihagyott és a saját 16-osukon belül egy rossz átadásnak az lett a vége, hogy lecsapott rá Iniesta és visszagurította a teljesen tiszta helyzetbe kerülő Messi elé, aki persze nem hibázott és ezzel 1-1 lett az állás, ami aztán a játék végéig már nem is változott. Igaz ez így a spanyoloknak kedvezőbb, de teljesen nyitott maradt a továbbjutás kérdése és a visszavágón, bármi megtörténhet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook