2018. június 21. - Alajos, Leila

Hihetetlen fordulatok után Porsche-győzelem Le Mans-ban

2017. június 20. Szerző: Speedzone
Hiába foglalta el az első rajtsort és vezetett sok órán keresztül a Toyota az idei Le Mans-i 24 óráson, a japánok ezúttal sem tudták megnyerni a legendás viadalt.

 


Sorra jöttek a problémák: először a 8-as rajtszámú autóban kellett motort cserélni, amellyel annyi időt veszített a trió, hogy esélytelenné vált egy jó helyezésre.
Éjszaka aztán a sokáig vezető 7-es rajtszámú Toyotának kellett kiállnia kuplunghiba miatt, hiába próbáltak meg mindent, az autóval képtelenség volt visszaérni a bokszba. A Toyota sorsát egy ütközés pecsételte meg végleg, a harmadik autót egy LMP2-es autó ütötte ki az éjszaka - utóbbi két esemény fél órán belül történt.


A Toyota kiszállása után az első helyre került 1-es rajtszámú Porschének minden esélye megvolt a győzelemre, takaréklángon, 13 körös előnnyel autókázott a cél felé a trió, amikor négy órával a leintés előtt, Andre Lotterer alatt műszaki hiba miatt megállt az autó.
Ezzel a Jackie Chan-féle DC Racing Oreca (38-as rajtszám) ölébe hullott az első hely, és egy időre felcsillant a remény, hogy történelmi P2-es győzelem születik Le Mans-ban. A Porsche 2-es rajtszámú autója, amelyet néhány órával a rajt után 69 percig szereltek, és egészen az utolsó helyre esett vissza, majdnem háromkörös hátrányban volt ekkor, de végül könnyedén ledolgozta a lemaradást.
Timo Bernharddal a kormány mögött 1 óra 7 perccel a leintés előtt állt élre a 2-es Porsche, Earl Bamber és Brendon Hartley örültek még a bokszban. A DC Racing Oreca hozta a második helyet, és ezzel a győzelmet a P2-esek között, a dobogó harmadik fokán a Rebellion Oreca végzett.
A GTE Pro kategóriában az utolsó körre fordulva dőlt el a verseny, az Aston Martin a legvégén előzte meg az addig vezető Corvette-et, amely defektet kapott.
 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook