2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Hírhiénák

2018. szeptember 24. Szerző: Szele Tamás
Szép szakma az újságírás, de csak akkor, ha szépen művelik. Pontosan, szépen, tisztességesen, ahogy azt kell: örök bánatom, hogy orvosi eskü van, sajtóeskü nincs. Hát most olyan esetről kell beszámolnom, mikor mocskosan, aljasul, tisztességtelenül művelték, és általában úri modorom is cserben fog hagyni: legszívesebben bottal verném el a szakmától, akik ezt tették.

 

Elharapóztak manapság az álhír-oldalak, rendszerint vagy halálhírét költik valakinek – mint arról tavaly februárban, Madár esetében be is számoltunk – vagy egyéb, bődületes hazugságokkal próbálják az olvasó figyelmét felkelteni.

Az oldalon elhelyezett körömgomba-hirdetésekből élnek az ilyenek, tessenek megkapaszkodni, havi tíz-tizenkét milliót is be tudnak kaszálni, ha elég ügyesen és látványosan hazudnak. Azt hinné az ember a sportban nem sokat képesek ártani, ugyanis itt egzakt adatok vannak, percek, pontok, méterek, ezekről nincs, hogy hazudozni – de addig forgatták a mocskos hírhiénák az agyuk rozsdás kerekeit, hogy csak képesek voltak összehozni egy aljasságot. Azt írja ugyanis a szerencses.info (írta a kaprazatos.club is, csak azt időközben megszüntették), hogy:

„Lányom öngyilkos akart lenni amikor tolókocsiba került! Nézzétek meg alkotásait,melyek megmutatják mekkora kincset veszítettünk volna!

Nem akarok dicsekedni,hisz nagyon kétségbe voltam esve. Lányom autó balesetet szenvedett 3 évvel ezelőtt,amikor is úgy sérült a gerince,hogy tolókocsira kényszerült egy életre.

Többször is próbált öngyilkos lenni a drágám.... 
Azt hittük belehalunk a fájdalomba. 
Mindig is ügyes keze volt, gyönyörűen rajzolt, festett. 
Mindent megtett a család, hogy érezze van miért harcolnia, hisz két kezével óriási dolgokra képes és e mellett gyönyörű és igazán jó lelkű teremtés.
Képzőművészeti főiskolára készül,de még mindig nincs elég önbizalma.”

A történet szomorú, csak épp teljesen nélkülöz minden adatot, nem tudjuk sem a lány nevét, sem a lakhelyét, sem a baleset időpontját.

Nem véletlenül.

A könnyfakasztó szöveg mellé – írásnak nem nevezném – ugyanis Illés Fanni képét közölte a szennylap. Gondolható, hogy nekik mindegy: kerekesszékes ő is.

Hát nagyon nem mindegy, hiénácskáim. Nagyon nem. Fannit sosem érte autóbaleset, ő így született, sosem festett, hiszen betegsége, összenőtt ujjai ebben is meggátolnák, és soha, soha de soha nem akart öngyilkos lenni, ugyanis teljes és sikeres életet él. Ő maga írja:

„Lábak nélkül, összenőtt ujjakkal születtem. Épek közé jártam óvodába és iskolába egyaránt. Soha nem okozott számomra problémát a születési rendellenességem, mindent meg tudok oldani egyedül. Autót vezetek, edzésre járok, egyetemen vagyok hallgató, és boldog párkapcsolatban élek. 12 évesen tanultam meg úszni, és immáron 12 éve űzöm a versenysportot. Már három Paralimpiát és számos nemzetközi versenyt megjártam. Nem tudom elképzelni az életemet úszás nélkül, engem ez tesz Illés Fannivá.”

Ez bizony a legaljasabb visszaélések egyike, amit utóbbi időben fotóval – jogi nyelven képmással – elkövettek. És ha Illés Fanni beperli ezt a hírlapnak álcázott szemétdombot, annyi kártérítést kérhet tőlük, amennyit akar, ez a per előre meg van nyerve.

A hiénák készüljenek: ezt most nagyon eltolták.

Nem kellett volna közismert sportoló képével visszaélni.

Nem lenne szabad senkinek a képével sem visszaélni.

Komoly büntetést érdemelnek – csak jelentsék is fel őket.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook