2019. január 16. - Gusztáv

Hódeszka párhuzamos óriás-műlesiklás

2018. február 24. Szerző: Rózsa Misi
Egyszerre bonyolították le a férfiak és a nők versenyét. Ebben a versenyszámban az indulok, egymás mellett versenyeznek. Kapukat kell kerülgetniük nagy sebesség mellett. Az egyik versenyző kék kapukat kerülget, a másik mellette pirosat.

 

Hogy a férfiaknál a svájci Nevin Galmarini nagyon jó formában van, azt a verseny előtt is tudni lehetett és a verseny során is már sorozatban bizonyította. Így, hogy megnyerte a számot és ezzel az ő nyakába kerülhetett az olimpiai arany, aligha lepett meg bárkit is.

Az viszont már igen jelentős meglepetésnek mondható, hogy a döntőben az ellenfele a dél-koreai Li Szang Ho lett, akit a kutya nem várt előre, de ez a fiú megcsinálta és nem is akármilyen módon! Ő szerezte itt meg az ezüstérmet nála lényegesen esélyesebb ellenfelek előtt.

A harmadik helyen a szlovén Zan Kosir tudott zárni, a végső győzelemre is esélyesnek gondolt francia Sylvain Dufour előtt.

A nők versenye nem hozott meglepetést, de csodát, azt igen. Hogy Ester Ledecká Csehországból az egyik legjobb jelenlegi hódeszkás versenyző, azt tudtuk eddig is, így nagyon sokan az ő győzelmére számítottunk ebben a számban is. Ezt bizonyította szuper G-ben elért aranyával már. Most is aranyérmet tudott szerezni nagyon nagy versenyt futva érte.

Második helyen a hölgyek versenyében Selina Jörg végzett Németországból.

Harmadik lett Ramona Hofmeister szintén Németországból ő a végén az orosz Aljona Zavarzinát előzte meg.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook