2019. január 18. - Piroska

Hogyan is állunk az NB2-ben?

2017. december 13. Szerző: Rózsa Misi
Az előző hétvégén vasárnap, az NB2 utolsó lejátszott mérkőzésével, véget ért a 2017. évi labdarúgó év. Szögre kerülnek az első és másodosztályban, a stoplisok, de a szögön pihennek majd a válogatott cipői és mezei is.

 

A stadionok lámpái kialudtak és tétmérkőzésre majd csak február vége felé gyulladnak fel, feltéve, hogy az időjárás ezt engedni fogja. Amikor ilyen nagy lélegzetű szünet következik, akkor érdemes visszatekinteni az évre kicsit, mi az, ami már mögöttünk van, miként lehet azt értékelni.

Talán kezdjük a válogatott szereplésének minősítésével, mert talán az a legegyértelműbb valami. Minősíthetetlen, vállalhatatlan gyalázat. Nem csak azért, mert nem tudtunk kijutni az EB-re, hanem például azért is, mert egy ócska Andorra és Luxemburg is le tudott minket győzni, amire még soha nem volt példa. Lélektelen, ötlettelen, pocsék játékkal rukkolt elő rendre a válogatott, aminek nem is lehetett más következménye, mint a megszokott lebőgés a selejtezők során. Ez a válogatott már nyomaiban sem emlékeztethetett senkit a Dárdai féle csapatra.

Az NB1 küzdelmeinél három csapat gazdálkodhat szinte kiapadhatatlan anyagi forrásokból. A Videoton, a Ferencváros és a Felcsút. A 12 csapatos bajnokságot, nem meglepetésre a Ferencváros vezeti 41 pontjával, őket szorosan követi 38 ponttal a Videoton. Kisebb meglepetésre a Debrecen akinek mély kátyúban volt a szekere annyira be tudta gyújtani a rakétáit, hogy feljött a dobogó harmadik fokára 31 pontjával. A tavalyi bajnok, a Honvéd, nagyon gyenge szerepléssel is negyedik mögötte, 3 ponttal lemaradva a dobogó alsó fokáról.

Ahogy nem meglepő, hogy kik állnak a tabella élén, úgy az sem meglepő, hogy kik foglalják el a kieső helyeket. Ez a Balmazújváros és a Mezőkövesd. A Balmazújvárosnak 19 a Mezőkövesdnek 16 pontja van.

Meglepetésnek tekinthető, hogy a szuper költségvetésű Felcsút csak a 8. helyet tudja elfoglalni és előnye a kiesőhellyel szemben csak négy pont. Szintén meglepetés, hogy ebben az idényben is gyengélkedik a Vasas, a 9. hely az övék.

Eddig a legtöbb gólt, 41-et a Videoton ért el. A legkevesebb gólt 19-et a Haladás szerzett. A legkevesebb gólt, 17-et, a Ferencváros kapta, a legtöbbet viszont 36-ot a Mezőkövesd. Legtöbb győzelme is a Ferencvárosnak van, szám szerint 12. A legkevesebb, 3 a Mezőkövesdnek. A legkevesebb veressége megint csak a Ferencvárosnak van, összesen 2. A legtöbb vereséget 11, a Haladás szedte össze. A legtöbb döntetlent eddig az Újpest jegyzi 8 darabbal.

Az elég valószínű, hogy a végső győzelemért végig a Fradi lesz majd harcban a Videotonnal, míg a dobogó alsó fokáért a Honvéd és a Debrecen csatázhat legjobb eséllyel, esetleg az Újpest még lehet itt nevető harmadik. A két legbiztosabb kiesőjelölt a Balmazújváros és a Mezőkövesd lesz várhatóan végig. Bár a Felcsút és a Vasas is lecsúszhat az egyik kieső helyre, viszont a Haladás szerintünk fel fog érni a középmezőny közelébe.

Az NB2-ben teljesen tiszta a képlet. Az MTK kiemelkedik nagyon látványosan ebből a társaságból, egyedül úgy-ahogy a Kisvárda tudja tartani vele még a lépést. Utánuk hatalmas űr következik, a jelenleg 3. helyen álló Békéscsaba, 10 ponttal van elmaradva a második helytől, ami még feljutást jelenthetne és 15-re a tabella élén állótól.

Jelenleg a Budafok, Csákvár, Sopron áll kieső helyen az NB2-ben, valamivel tovább, mint a bajnokság félideje.

A legtöbb gólt, 50-et, az MTK szerezte eddig. A legkevesebb találatot 12, a Sopronnak sikerült elérnie. A legkevesebb gólt 16, az MTK kapta, míg a legtöbbet, 42, a Csákvár. Legtöbb győzelme 17 az MTK-nak van, legkevesebb, 1, a Sopronnak. Legkevesebb vereséget a Kisvárda szenvedett el eddig 2. A legtöbbet a Siófok, Csákvár, Sopron, mindhárman 11 alkalommal veszítettek. A legtöbb döntetlent a Sopron érte el, szám szerint 9-et.

Nem lesz kérdés, hogy az MTK és a Kisvárda fogja elérni, hogy feljutnak majd az élvonalba a végére. Az is elég valószínű, hogy az MTK nyeri a bajnokságot. A Sopron szinte biztos, hogy kiesik az NB2-ből is, de mellette a másik két kieső helyet simán megszerezhetik többen is. Mint: Csákvár, Budafok, Szeged, Siófok, de akár a Mosonmagyaróvár is.

A tervek szerint az NB1 küzdelmei február 24-én, míg az NB2 csatái, február 25-én fognak folytatódni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook